Uşak'ta 15 Temmuz şehitleri anıldı

Güncelleme Tarihi:

Uşakta 15 Temmuz şehitleri anıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 12:49

Uşak'ta 15 Temmuz şehitleri anıldı

Haberin Devamı

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA) - UŞAK'ta, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Uşak'taki etkinliklerde ilk olarak şehitlikler ziyaret edildi. 15 Temmuz darbe girişimini gösteren fotoğraf sergileri açıldı. Şehitler için camilerde mevlit okutuldu. Şehit ailelerinin ziyaretleri ile devam eden etkinliklerin, 15 Temmuz akşamı nöbetle son bulacağı belirtildi.
15 Temmuz'un unutulmayacağını ve unutturulmayacağını ifade eden Vali Salim Demir, "Çocuklarımıza bu hadiseyi anlatacağız, çeşitli hile ve desiselerle dokunan ihaneti söküp atıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Milletimize karşı yapılan ihaneti sulandırmaya, verilen mücadeleyi hedefinden saptırmaya yeltenenler de o ihanete ortak olmaktadır. Bir bakıma bir kurtuluş mücadelesi olan ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın milletiyle birlikte olmasıyla atlatılan bu badirede şehit düşen vatan evlatlarımıza ve kahraman gazilerimize minnet ve şükran borcumuz vardır. Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye'de tüm illerde başlatılan etkinlikleri Uşak'ta da büyük bir ciddiyet ve yoğun bir katılımla yürütmeyi hedefliyoruz. Halkımızı bu ihaneti unutmamak ve unutturmamak adına tüm etkinliklerimizde aramızda görmek istiyoruz" diye konuştu.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Marmaris'teki çatışmada şehit düşen Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Uşaklı Mehmet Çetin'in merkeze bağlı Yoncalı Köyü'ndeki mezarını ziyaret eden Vali Demir ve protokol üyeleri, karanfil bırakıp dua etti. Ardından Uşak Yeni Mezarlık'ta Uşak Şehitliği'nde düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Vali Demir ve protokol üyeleri, şehitlerin mezarlarını tek tek dolaşarak karanfil bıraktı. Uşak Yücetepe Camisi'nde 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okundu.
Etkinliklere Uşak Valisi Salim Demir, AK Parti Uşak milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay, Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar ve daire müdürleri katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!