Uşaklı öğrenciler yaz spor okullarında

Güncelleme Tarihi:

Uşaklı öğrenciler yaz spor okullarında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2017 13:27

Uşaklı öğrenciler yaz spor okullarında

Haberin Devamı

UŞAK'ta belediye tarafından geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmek amacıyla açılan Yaz Spor Okulları'nda 600 öğrenci tenis, karate, futbol ve yüzme dallarında ter döküyor.

2016-2017 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesinin ardından Uşak Belediyesi tarafından açılan Yaz Spor Okulları'na başvuran 7-15 yaş arası 600 çocuk, tenis, karate, futbol ve yüzme dallarında profesyonel eğitmenler eşliğinde uygulamalı olarak eğitim alıyor. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından Uşak'ta düzenlenecek turnuvalarda şampiyonluk için yarışacak olan miniklerden dereceye girenler ise profesyonel spor kulüplerinin alt yapısında görev alacak.

Uşak'ta geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için yaz spor okullarına önem verdiklerini belirten AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, spor alışkanlığının erken yaşta kazanılmasının önemli olduğunu söyledi. Yaz spor okulunda spor yapan çocukları ziyaret eden Başkan Cahan, "Uşak'ta yüzlerce çocuğumuz spor okulu sayesinde profesyonel sporla tanıştı. Hedefimiz ilimizdeki her çocuğun hayatında sporun var olmasını sağlamak. Bu doğrultuda gerekli yatırımları yapmaktan çekinmiyoruz. Şimdilik Yaz Spor Okulları'nda tenis, karate, futbol ve yüzme gibi branşlarda eğitimler veriliyor. Hedefimiz branş sayısını artırıp sporu daha çok çocuğa sevdirmek. İnanıyorum ki yaptığımız bu yatırımların karşılığında ulusal ve uluslararası alanda kendini göstererek, ülkesine başarılar kazandıracak gençler yetişecek ve bizim gururumuz olacak" dedi.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!