Uşaklı Alperenler merhum Yazıcıoğlu için toplandı

Güncelleme Tarihi:

Uşaklı Alperenler merhum Yazıcıoğlu için toplandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2017 14:36

Uşaklı Alperenler merhum Yazıcıoğlu için toplandı

Haberin Devamı

UŞAK'taki Alperen Ocakları, Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu ölümünün 8'inci yılında düzenlediği yürüyüşle andı.
Kahramanmaraş'ın Keş Dağı mevkiinde, içinde bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu ölümünün 8'inci yılında anmak isteyen Uşak Alperen Ocakları üyeleri, Belediye Meydanı'nda toplanarak ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na yürüdü. Grup adına basın açıklaması yapan Uşak Alperen Ocakları Üniversite Birim Başkanı Resul Harman, "Muhsin Yazıcıoğlu'nu dualarla yad ederken onu bu ülke gençliğine örnek bir model olarak tanıtmayı borç biliyoruz. Şehit lider Yazıcıoğlu lise sıralarında başladığı dava hayatında ne bir döneklik ne bir fırıldaklık nede bir yanlışlık yaptı. O hayatı boyunca hak neredeyse orada oldu. Zalime karşı elif gibi dimdik durdu, mazlumun yanında oldu. Eğer bu millet, bu devlet, bu iktidar sahipleri ahlaklı dürüst bireyler yetiştirmek istiyorsa Muhsin Yazıcıoğlu okul kitaplarında mutlaka olmalıdır. Ülkemizin geçtiği ve geçmekte olduğu kritik süreçlerde tarih ona bir kez daha ihtiyacı olduğunu gösterdi. Çünkü o hiçbir zaman ihtirasa kapılmadan, hiçbir komplekse girmeden doğrusuna doğru yanlışına yanlış diyebilen siyaset anlayışını benimsedi" dedi.
Merhum Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği 25 Mart 2009 tarihiyle ilgili bir açıklama yapılması gerektiğini savunan Harman, "Devletin görevi Muhsin Yazıcıoğlu davasını sessiz kalarak zaman aşımına uğratmak değil, erkekçe, mertçe olayın üzerinde durarak suçluları bulup cezalarını vermektir. Düşen helikopterden cihazları sökenler suçüstü yakalanmalarına rağmen ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'cü oldukları gerekçesiyle tutuklanmış olmalarına rağmen yargı hala neyi belemektedir? 8 yıldır bir arpa boyu yol alınamayan davanın bir an önce sonuçlanması, faillerinin bulunması ve en ağır şekilde cezalandırılmaları gerekmektedir. Biz Muhsin Yazıcıoğlu'nun evlatları, Alperenleri olarak son nefesimize kadar onun davasının takipçisi olacağız" diye konuştu.
Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!