Uşak'a üçüncü battı çıktı inşa ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Uşaka üçüncü battı çıktı inşa ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 15:46

Uşak'a üçüncü battı çıktı inşa ediliyor

Haberin Devamı

UŞAK Belediyesi geçen yıl otogar kavşağında Şehit Mehmet Çetin ve Stadyum Kavşağı'na yaptığı Osmanlı Köprülü kavşaklarını hizmete açtıktan sonra, Uşak-Ankara ve Uşak Denizli karayolunun trafiğini rahatlatacak Sivaslı yolu üçüncü battı çıktı projesini başlattı.

Yaz döneminde bitirilmesi planlanan üçüncü battı çıktı inşaatında incelemeler yapan AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak'ın tüm giriş, çıkışlarına battı çıktılar ve yeni kavşaklar yaparak trafiği rahatlattıklarını söyledi. Sivaslı yolu battı çıktı projesinin ihalesini kısa süre önce tamamlayarak yan yolları açmaya başladıklarını ifade eden Cahan, "Her gün binlerce aracın geçtiği Uşak-Ankara ve Uşak Denizli karayolunun trafik yükünü hafifletecek olan battı çıktı projesini hayata geçirmek için yan yollara kaliteli asfalt sermeye başladık. Amacımız sürücülerin sıkıntı yaşamadan, ulaşıma devam etmesidir. Üçüncü battı çıktı projesinin tamamlanmasıyla Uşak'ın meşhur İtecik Lalesi'ni ön plana çıkaran aydınlatma direkleri ile şehrimize modern bir görünüm sağlayacağız" dedi. Uşak-İzmir karayolu üzerinde faaliyete geçirilen iki battı çıktı projesi, modern yollar ve kavşaklarla Uşak'ı trafik sorunundan kurtardıklarını belirten Cahan, "Yapılan yollar ve battı çıktıların haricinde Uşak Üniversitesi'ne kadar uzanan bisiklet yolunu da tamamladık. Lale görünümlü tasarruflu aydınlatma direkleriyle yapımını tamamladığımız noktaları estetik ve güvenilir bir alan haline getirdik. Artık aracıyla Uşak'a girenler, ilimizi fark ediyor" dedi.

Uşak şehir merkezinden geçen Uşak-Denizli karayolunun Sivaslı güzergahında da çalışma başlatacaklarını kaydeden Cahan "Uşak'tan Denizli istikametine giden sürücülerin ve Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işletmelerin yoğun olarak kullandığı Sivaslı karayolu ekonomik ömrünü tamamladı. İhtiyaca yanıt vermeyen karayolunda da Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte yenileme çalışması yapılacak. Yaz döneminde Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte Sivaslı karayolunu da tamamlayarak kentte bozuk yol bırakmayacağız. Ana ve tali yolların hepsi kullanışlı ve daha modern hale gelecek" diye konuştu.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!