Uşak’a 2 bin 822 öğrenci kapasiteli kız yurdu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Uşak’a 2 bin 822 öğrenci kapasiteli kız yurdu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 12:03

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Uşak İl Müdürlüğü, Uşak Belediyesi ve HMD İnşaat Şirketi’nin yatırımıyla kentte yapımı tamamlanan 2 bin 822 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Uşak-İzmir karayolu üzerinde yapımına 1 yıl önce başlanan ve 50 milyon TL’ye mal olan Latife Hanım Kız Öğrenci Yurdu, 9’u engelli olmak üzere 710 oda, yemekhane ve sosyal tesislerden oluşuyor. Yurt binası 5 yıldızlı otel konseptinde Uşak’a gelen kız öğrencilere hizmet verecek. Hizmete açılan yurtta inceleme yapan Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, yurtta konforun üst düzeyde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Uşak’a böyle bir yapıyı kazandırmanın ve öğrencilerimizi böyle bir mekanda ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Odalar 4’er kişilik ve 2 bin 822 kız öğrencimiz burada kalacak. İlimize gelen kız öğrencilerimiz için nadide bir eser oldu. Ayrıca erkek öğrencilerimiz içinde şu anda modern bir yurt binası yapımı devam ediyor."

Haberin Devamı

Yurdun en son modern teknolojiyle yapıldığını ifade eden KYK Uşak İl Müdürü Tahir Emre Can ise, "İlk etapta yedek sıralamalarda bulunan öğrencilerimiz ve mevcut yurtlarımızdan nakillerle gelecek öğrencilerimizin yerleşmesiyle, yurdumuz önümüzdeki yıla tam kapasiteyle çalışır hale gelecek. Malum Uşak Üniversitesi öğrenci sayımız her yıl artıyor. Uşak’ta günden güne büyüyor ve gelişiyor. Bizlerde şehrimize KYK ve Uşak Belediyesi’nin yatırımlarıyla bu yurdumuzu kazandırdık. Öğrencilerimizin en büyük problemi olan barınma ihtiyacını modern binalarımızda karşılayacağız. Desteklerinden dolayı Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a, yatırımı şehrimize yapan HMD İnşaat Şirketi’ne teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KHK Kız Yurdu binasının inşaatını yapan HMD İnşaat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Fethullah Hamidi ise, "Uşak’a böyle bir eser kazandırmanın gururunu, sevincini yaşıyoruz. İnşallah kız evlatlarımız burada rahat bir ortamda eğitim görecek. Aileleri de huzur içerisinde evlatlarını buraya gönderebilecek" dedi.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!