Uşak tarhanasına Oskar ödülü

Güncelleme Tarihi:

Uşak tarhanasına Oskar ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 13:00

Uşak tarhanasına Oskar ödülü

Haberin Devamı

KÜLTÜR Bakanlığı'nın desteğiyle Yaşama Dokunanlar Platformu'nun İstanbul Cevahir Otel'de düzenlediği 'Türkiye Kültür Ürünleri Oskar Ödülleri' yarışmasında Uşak Tarhanababa firması Uşak tarhanasıyla oskar ödülünün sahibi oldu.

Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından organize edilen ve yurt genelinden toplamda 320 ürünün yarıştığı 2017 Yılı Kültür Ürünleri Oskar Yarışması'na Uşak tarhanası ile katılan Tarhanababa firması, geçtiğimiz 22 Mart'ta Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillediği Uşak tarhanasıyla oskar ödülü kazandı. Uşak'ta 43 yıldır tarhana üretimi yapan, Tarhanababa firması ortağı İsmail Yeldanlı, "Uşak Valiliği'nin katkılarıyla Uşak tarhanasının coğrafi işaretini aldık. Çalışmalarımıza büyük bir şevkle devam ediyoruz. Tarhanamızın adını duyurmak için fuar ve çeşitli organizasyonlarda her zaman yerimizi alıyoruz. 26 Nisan'da İstanbul'da düzenlenen 'Türkiye Kültür Ürünleri Oskar Ödülleri' yarışmasına da Uşak tarhanası ile katıldık. 81 ilden 320 ürünün yarıştığı organizasyonda tarhanamıza marka ve kalite dalında oskar ödülü verildi. Mutlu ve gururluyuz" dedi. Türkiye Kültür Ürünleri yarışmasının 3 veya 4 yılda bir düzenlendiğini ifade eden Yeldanlı, "Bu ödülü Uşak tarhanası ile almamız bize ayrı bir mutluluk verdi. Uşak tarhanasını her alanda tanıtmayı sürdüreceğiz. Hollanda'nın kaşarı, Norveç'in balığı nasıl meşhursa Türkiye'nin de tarhanasının meşhur olmasını arzu ediyoruz. Türkiye'de tarhanaya destek verildiği takdirde, domates, soğan, biber ve nane üreticileri de desteklenmiş olacak. Uşak'ın adını oskar ödülü ve coğrafi işaretle firmamız aracılığı ile duyurmaktan dolayı gururluyuz" diye konuştu.

ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN TARHANA ÜRETECEK

Çölyak hastaları için glutensiz tarhana üretimine yakın zamanda başlayacaklarını dile getiren Yeldanlı, "Glutensiz tarhana aslında Türkiye'de yıllardır var. Ama biz bunun altyapısını hazırlayarak seri bir üretimle Çölyak hastalarına özel tarhanayı üreteceğiz. Çölyak hastalarının rahatlıkla Uşak tarhanasını yiyebilmesi için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca Uşak tarhanasını ihraç etmek için de çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!