Uşak şehitler için tek yürek oldu

Güncelleme Tarihi:

Uşak şehitler için tek yürek oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2016 20:50

Uşak şehitler için tek yürek oldu

Haberin Devamı

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA) - UŞAK'ta son günlerde yaşanan terör saldırıları, geniş katılımlı olarak düzenlenen 'Teröre lanet yürüyüşü' ile protesto edildi.
Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi'nin siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte düzenlediği yürüyüş öncesinde yaklaşık 2 bin kişi ellerinde Türk bayrakları ile Belediye Binası önünde toplandı. Uşak Valisi Ahmet Okur, Ak Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın da aralarında bulunduğu kalabalık, daha sonra teröre lanet okuyarak, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüdü.
Burada kalabalığa seslenen Uşak Kardeşlik Platformu Temsilcisi Ali İhsan Uzun, önce İstanbul, ardından da Kayseri'deki bombalı terör saldırısında çok sayıda şehit verildiğine değinip, "Ey zalimler, ey hainler, ey kalleşler, bu vatanı bölmek ve parçalamak isteyen ey maşalar ne yaptığınızı zannediyorsunuz? Aziz milletimizi susturacağınızı, korkutacağınızı mı zannediyorsunuz" dedi.
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da, "Bugün ciğerimiz yanıyor. Vatan evlatlarımızı katleden, geçtiğimiz hafta polisimize şahadet şerbeti içiren, bugün askerlerimize bombalı suikast düzenleyen PKK'ya, tüm destekçilerine idam gelsin, tüm parlamento bunu duysun. Gözyaşlarımız pınar oldu, ciğerparelerimizi, polislerimizi ahirete yolcu eyledik. Bugün mazlum askerlerimize haince tuzak düzenlendi. Yine hainlik yaptılar, yine kahpelik yaptılar. Her zamanki gibi huylarını ortaya çıkardılar. Rabbim onları kahreylesin. Dış mihraklar Türkiye'de kardeş kavgasını çıkartmak istiyor. Onlara fırsat vermedik, vermeyeceğiz" dedi.
Uşak Valisi Ahmet Okur ise, "Bir mücadele içindeyiz, dün İstanbul, bugün Kayseri. Kayseri'deki şehitlerimiz ve yaralılarımız bu milletin her ferdine bir emanettir. Bitmeyecek, biz şehit vermeye devam edeceğiz. Bir olduğumuz zaman, hep beraber aynı noktaya baktığımız zaman Allah onları kahredecek, biliyorum. Bunlar, açık bıraktığımız her kapıdan girmeye gayret ediyor. Bu topraklar ucuz kazanılmış değildir. Anadolu toprağındaki her bir fert yere düşmeden bu bayrak inmeyecek. Bu millet birlik ve beraberliğini bozmadığı sürece hiçbir güç devletimize zarar veremeyecektir" diye konuştu.
Konuşmaların ardınan şehitler ve yaralılar için dua okundu, sonrasında kalabalık dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!