Uşak OSB 6 milyon metrekare büyüyecek

Güncelleme Tarihi:

Uşak OSB 6 milyon metrekare büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 15:40

Uşak OSB 6 milyon metrekare büyüyecek

Haberin Devamı

UŞAK Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Başkanı Halil Ağaoğlu, göreve geldiği 8 aylık süreci değerlendirdi. Ağaoğlu, OSB'nin yapılacak yatırımlarla 6 milyon metrekare daha büyüyeceğini söyledi.
UOSB Başkanı Halil Ağaoğlu, çeşitli açıklamalar yaptı. UOSB'nin her geçen gün geçtiğini vurgulayan Ağaoğlu, "Toplam 6 milyon 400 bin metrekarelik alana oturan Uşak OSB kabuğuna sığmaz oldu. Bölgemize ilimiz başta olmak üzere Bursa, Adana ve Denizli'den işadamlarımız yatırım yapmak istiyor. Şu anda 2 milyon metrekarenin üzerinde yer tahsisi talebi var. Uşak OSB yönetimi olarak bölgemizi genişletmek adına 6 milyon metrekare yer tahsisi istedik ve Valilik onay verdi. Bakanlık onayının ardından Uşak OSB'nin karşı tarafından bulunan bölgede genişletme yapacağız. Uşak ekonomisi için bunlar sevindirici gelişmeler" dedi.
UOSB'nin 280 Organize Sanayi Bölgesi içinde en çok firma sayısı olarak 15. sırada yer aldığını ifade eden Ağaoğlu, "2015 yılında 280 OSB arasında yapılan bir araştırma sonucuna göre; elektrik, su ve doğalgaz tüketimlerinde 12'nci, firma sayısı olarak 15'inci, istihdamda 26'ncı ve alan büyüklüğünde 29'uncu sırada yer aldık. Bu rakamlara baktığımızda gün geçtikçe büyüyen ve gelişen yatırımcılar adına tercih edilen OSB'ler arasında yer alıyoruz" dedi.
UOSB'de aylık enerji tüketimlerini değerlendiren Ağaoğlu, aylık elektrik tüketiminin 45 milyon kilovat, doğalgaz tüketiminin 6 milyon standart metreküp (Sm3) ve su tüketiminin 320 bin metreküp olduğuna dikkat çekti. Elektrik, doğalgaz ve suda yüksek tüketime rağmen aksama yaşanmadığını vurgulayan Ağaoğlu, "Uşak OSB'de 2015 yılında kurduğumuz uzaktan otomatik sayaç okuma sistemi ile bölgemizdeki sanayi tesislerinin elektrik ve doğalgaz kullanımlarını anlık takip edebilme imkanı sağladık" diye konuştu.

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!