Ürünler katma değere dönüşecek

Güncelleme Tarihi:

Ürünler katma değere dönüşecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 13:46

Ürünler katma değere dönüşecek

Haberin Devamı

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından buluşların, Ar-Ge çalışmalarının katma değere dönüştürülmesi için yetkilendirildi. İEÜ bünyesinde TÜRKPATENT Bilgi ve Doküman Birimi kuruldu. Türk Patent ve Marka Kurumu'nun yetkilendirmesiyle İEÜ Embyroniks Teknoloji Transfer Ofisi'nin desteğiyle oluşturulan birimde, buluşlarına yön vermek isteyenlere destek sağlanmasının yanı sıra eğitimler de sağlanacak.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Şımga Muğan, Türk Patent ve Marka Kurumu ile protokol doğrultusunda yetkili kurum olduklarını, bölgenin fikri ve sınai haklarının, patent portföyünün geliştirilmesi için çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Prof. Dr. Muğan, "Üniversitemizdeki araştırmacıların yanı sıra oluşturduğumuz ekosistem kapsamındaki kuruluşlar da bu süreçten yararlanacak. Ar - Ge çalışmaları sonucundaki buluşların toplumun yararına kullanılabilmesi ve katma değere dönüşmesi için gerekli süreçler, TURKPATENT Bilgi ve Doküman Birimi tarafından sağlanacak. Birimde kurumlar, oluşturacağımız arayüz ile bilgiye daha kolay ulaşabilecek" dedi.

Üniversitenin girişimcilik ruhu üzerine kurulduğunu, öğrenci, akademisyen ve sanayi ortakları arasında fikir aşamasından projelendirmeye, bilimsel teknolojiden üretime dek tüm safhalarda ihtiyaçları karşılama amacı taşıdıklarını vurgulayan Prof. Dr. Muğan, şunları söyledi:

"İzmir Bilimpark, inovasyon ve girişimcilik başlığı altında üniversite ile sanayi arasındaki teknolojik katma değer yaratıyor. TURKPATENT Bilgi ve Doküman Birimimiz hem üniversitemizdeki akademisyen, girişimci öğrencilerimiz ve İzmir Bilimpark bünyesindeki firmalar ve sanayi kuruluşlarına, fikri, sınai haklar konusunda ihtiyaç duyacakları her türlü bilgi ve belgeyi sağlamak amacındadır. Patent, faydalı model, endüstriyel tasarım ve marka tescili başvuru süreçlerine destek oluşturulacak. Fikri ve sınai mülkiyet haklarına ilişkin ulusal ve uluslararası mevzuat ile her türlü bilgi ve dokümana kolaylıkla erişebilecekler. Ayrıca Türk Patent Kurumu tarafından belirli zamanlarda verilecek eğitimlerin organizasyonlarını da gerçekleştireceğiz."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!