Ürün çeşidi 900'e ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Ürün çeşidi 900e ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 10:01

Ürün çeşidi 900'e ulaştı

Haberin Devamı

İZMİR'de yıllardan beri şekerleme ve çikolata denildiğinde akla gelenlerden olan Kemal Kutucu markalı ürünlerin çeşit sayısı 900 kaleme ulaştı. Çikolatalar, drajeler, lokumlar, bebek şekerleri, mevlit şekerleri, akide şekerleri, nişan- nikah şekerleri, özel bayram çikolataları, sünnet şekerleri ve daha yüzlerce çeşit İzmirliler'e ulaşıyor.

1995'te aldığı markalaşma kararının ardından çikolata da İzmir'de akla gelen ilk markalardan olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Kemal Kutucu, "En kaliteli hammaddeyle geleneksel yöntemlerle ürettiğimiz çikolatalarımız, tüketicilerimizin beğenisini kazanıyor. Kurumsallaşmadan şubeleşmenin uzun dönemde hizmet kalitesini düşüreceği inancıyla müşterilerimize Kemeraltı'nda bulunan mağazadan ulaşmayı tercih ediyoruz" dedi.

1943 Yılında İzmir'in Mezarlıkbaşı semtinde küçük bir şekerci dükkanı ve arkasında küçük bir ezme atölyesi ile işe başlayan babası Hasan Kutucu'nun savaş yıllarında toz şeker bulamayınca alternatif yollar aradığını ve kuru üzüm, incir ve cevizi kıyma makinelerinde çekerek, leblebi tozu ile ezme haline getirdiğini belirten Kemal Kutucu, ezmelerin merdane ile açıp, küçük küçük kesilerek kağıda sarıldığını, gençleri ve çocukları cezbetmek için içlerine çeşitli ikramiyeler ve sinema biletleri konulduğunu anlattı. 1948'den sonra Şadırvanaltı'nda ilk toptan satış yerini açtıklarını, 1950 yılında kurulan ilk imalathanede lokum, akide şekeri, 1955 yılında ilk kağıtlı şekeri yaptıklarını, 1960'lı yıllarda reçel imalathanesinin izlediğini anlatan Kutucu, "1965'te tahin helvası imalatına başlandı ve tüm Anadolu'ya dağıtıldı. Geçmişten gelen bu tecrübeyi bir gelenek haline getirerek gelecek  kuşakların hizmetine sunmak amacıyla 1973'de bugünkü perakende satış dükkanımızı açtık. Kaliteli ürünü ucuz fiyata sunarak bu  anlayışımızı yeni kuşaklara devretmek ve geleceğe taşımak ilkemizdi. Bugün bu gururu yaşıyoruz" dedi.

İnsanların hala geleneksel alışveriş alışkanlıklarından vazgeçmediklerini ve geleneksel çarşılardan alışveriş etmekten keyif aldıklarını vurgulayan Kutucu, "Esnaf ile satıcı bire bir konuşarak ve ürünlerin tadına bakılarak yapılan alışveriş çoğu kişi için vazgeçilmez bir durum. Herkes, Kemeraltı gibi merkezleri yaşatmak için çaba göstermeli" diye konuştu.

Kemal Kutucu'da şekerleme ve çikolata çeşitleri toplamda 900 kaleme ulaşıyor. Çikolatalar, drajeler, lokumlar, bebek şekerleri, mevlit şekerleri, akide şekerleri, nişan- nikah şekerleri, özel bayram çikolataları, sünnet şekerleri ve daha yüzlerce çeşit, Kemal Kutucu kalitesi ile İzmirliler'e ulaşıyor. Kalite hedefi ambalajlama sisteminde de değişiklikleri getirdi ve hediyeliklerin yanı sıra taşınacağı ahşaptan yapılanlar başta olmak üzere özel çantalar da vitrinleri süslemeye başladı.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!