Urlalılar 'Yeni Hayat' ile organ bağışladı

Güncelleme Tarihi:

Urlalılar Yeni Hayat ile organ bağışladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 12:21

Urlalılar 'Yeni Hayat' ile organ bağışladı

Haberin Devamı

İZMİR'in Urla ilçesinde, Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu'nun, organ nakli olduktan sonra yeniden yaşama tutunanların hikayelerini anlattığı, 'Yeni hayat' adlı belgesel gösterildi.

Organ nakli ile yeni bir yaşama başlayanların belgeselini çeken Tuluhan Tekelioğlu, Urla Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Urlalılar ile buluştu. Tekelioğlu’nun yazıp yönettiği 'Yeni Hayat' adlı belgesel, Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde gösterildi. Etkinliğe, Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, 22. Dönem Milletvekili Türkan Miçooğulları, İzmirli şarkıcı Ege, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda Urlalı katıldı. Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde açılan organ bağışı standında da organ bağında bulunuldu. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da standa gelerek organlarını bağışladı.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Böbrek hastasıyken su içememenin ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim. Yeni Hayat belgeseli beni çok etkiledi. Binlerce kişi şuan organ nakli için bekliyor. Ben Urlalı hemşehrilerimin bu konuda duyarlı olacağına ve elinden geleni yapacağına inanıyorum. Bir hayat kurtarmak kadar güzel bir şey yoktur. Hepimiz bir gün toprak olup gideceğiz. Ama gelin organlarımızın toprak olmasına izin vermeyelim. Yapacağımız bağışlarla organlarımız farklı bedenlere hayat olsun" dedi.

Urla Kaymakamı Önder Can da, "Çok etkileyici bir belgeseldi. Tuluhan Hanıma ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Maalesef toplumumuzda yeteri kadar anlatılmayan bir konu. Urlamız pek çok alanda Türkiye’ye örnek teşkil eden güzel işlerin yapıldığı bir yer. Bunun gibi son derece önemli, insani bir durumda da Urla’nın kendi üzerine düşeni yapacağına inanıyorum. Ben de bugünden sonra inşallah bulunduğum her yerde bunu anlatmaya gayret edeceğim" diye konuştu.

İlgiyle izlenen 40 dakikalık belgesel gösteriminin ardından konuşan Tuluhan Tekelioğlu, Türkiye’de organ bulunamadığı için her gün 10 kişinin yaşama veda ettiğine dikkat çekti. Organlarını bağışlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a ve diğer bağışçılara teşekkür etti.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!