Urla'da Cumhuriyet kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Urlada Cumhuriyet kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2017 15:17

Urla'da Cumhuriyet kutlaması

Haberin Devamı

İZMİR'in Urla ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk anıtı'na çelenk sunuldu.

Urla'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk sunma töreniyle başladı. Törene, Urla Kaymakamı Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Serdal Sarıdağ, Urla İlçe Emniyet Müdürü Güray Aksüt, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, öğretmenler ile öğrenciler ile Urlalılar katıldı. Urla Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Urla Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

Çelenk sunulmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda Urla Belediyesi Çocuk Bakım Evi'nin minik öğrencileri hep bir ağızdan 'Andımız'ı okudu.

ZEYTİN AĞACI 100 YAŞINDA

Urla Cumhuriyet Meydanı'nda, Urlalı Heykeltıraş Bihter Anı tarafından 'Zeytin Ağacı 100 Yaşında' konulu heykelin yapımına da başladı. Cumhuriyet Bayramı töreninin ardından, Urla Kaymakamı Önder Can ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, yapılacak olan heykele ilk çekici vurdu. Sanatçı Bihter Anı'ya teşekkür eden Başkan Sibel Uyar, "Güzel bir heykel olacak. Anlamı büyük bir heykel olacak. Cumhuriyetimizin yaşını ve barışı simgeleyen bir eser olacak" dedi.

Heykeltıraş Bihter Anı ise, "Cumhuriyetimizin yaklaşan 100. yılına özel bir çalışma yapmak istedim. Bugün ilk çekici vurduk. Yaklaşık 2 aylık bir çalışma sonucunda Urlamıza güzel bir heykel kazandıracağız" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!