GeriSeyahat Urla Gezisi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Urla Gezisi

Urla Gezisi

Urla’da ne yapılır? Nerede kalınır? Ne yenir, ne içilir? Hepsinin cevabı bu yazıda! Sen de gelsene ;)

Aslında şairin de dediği gibi her şey…

“Gün olur başıma kadar mavi, gün olur başıma kadar güneş, gün olur deli gibi…”

 İşte bu cümleler tam da Ege için, tam da Urla için yazılmış sanki. Bol mavi, bol güneş, bol aşk, bol huzur var burada.

 Geçtiğimiz hafta 4 gün boyunca Urla’da kaldık ve anlayacağınız üzere kalbimin büyük bir kısmını orada bıraktım. Her noktasını didik didik gezdik, her sahnesini film karesi gibi yaşadık.

 “Yahu Urla’da ne yaptın da bu kadar sevdin?” diyecek olursan da cevabım yazının devamında. Havasından mıdır bilinmez ama aşık eden bir yanı var buranın orası kesin!

 O halde tek tek soruları cevaplayayım da senin de canın gitmek istesin buraya. :D

 1)Urla’da ne yapılır?

Tabii ki bol bol yüzülür, surf yapılır, şarap içilir, balık yenir, zeytinyağlı yemekler tek tek denenir, yıldızlar izlenir, köyler ve vakit bulursan da köy pazarları gezilir.

 2)Urla’da nerede kalınır?

Açıkçası biz surf bilmememize rağmen sadece surf yapanların gittiği bir yerde kaldık.

Urla Surf House! Ortam mükemmel, surf bilmeye gerek kalmadan sırf bahçesi için dahi gitmek isteyebilirsin. Fiyatlar da çok uçuk değil. Hem surf yapanları izlemek bile inanılmaz keyif veriyor benden söylemesi. Yerleri Urla’nın köylerinden biri olan Gülbahçe’de. He ama illa ki merkezi bir yer olsun dersen de Urla İskele’de oldukça güzel oteller var. Bir bak derim.

Urla Gezisi

 3)Urla’da nerede, ne yenir?

Urla’ya gelmişken doğru İskele’ye gitmeli, Ünal Kardeşler’e uğramalı ve katmer yemelisin. Sonra yine Urla İskele’de bulunan balıkçılardan birine girmeli ve balık keyfi yapmalısın. Şarap seviyorsan tüm Urla halkının seni yönlendireceği şarap evleri var, buralara kesinlikle git. Urla Merkez’de Ege lezzetleri ile karşılaşacağın Beğendik Abi de sana enfes lezzetler sunar ve son olarak da İrmik Hanım Patisserie var ki, tatlı konusunda en üst seviyede kendisi. Bütün bunları yapmazsan olmaz he. Vallahi eksik kalır.

Urla Gezisi

Urla Gezisi


 4)Urla’da nerede yüzülür?

Urla, genellikle rüzgarlı bir bölge bu sebepten de dalgası bol olan bir denizi var. Kum plaj da var, çakıllı da. Ben en çok Çeşmealtı dedikleri yeri beğendim. Direkt sahile kadar dolmuş var hatta araban yoksa büyük avantaj. Aslında herkes Demircili Plajı’nı övdü ama maalesef arabasız gidilmeyecek bir yerdeymiş ve biz de uğrayamadık buraya. Gülbahçe’de de bir plaj var fakat fazla dalgalı. Bir de İskele’de Urla Kum Deniz Plajı var. Burası da fazla sığ haberin olsun.

Urla Gezisi

Bu arada tüm bunlar yapılır ama dediğim gibi Urla’da adı konmamış bir hava var. Aşk kokuyor da diyebiliriz buna. Hem zaten İstanbul’dan Ege’ye gerçekleşen göçlerin büyük kısmı Urla’ya oluyormuş. Demek ki gerçekten var bir şey J Olura gitmek istersen Urla ve halkı seni inanılmaz bir sıcaklıkla bekliyor buna emin olabilirsin. 2-3 günlük kafa dinlemek için de son derece uygun bir yer. Gidersen benden de selam söyle. Bol mavi, bol güneş ve bol aşk dolu günlere… 

False