Ürgenç'ten 4 bin yıllık Adana tarihi

Güncelleme Tarihi:

Ürgençten 4 bin yıllık Adana tarihi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 09:17

Ürgenç'ten 4 bin yıllık Adana tarihi

Haberin Devamı

DOĞA ve tarih araştırmacısı Orhan Ürgenç, Adana'nın tarihini 'Dörtbin Yıllık Tarih - Adana' adlı kitap ile okuyucuya sundu.

Yeni kitabı hakkında bilgi veren Orhan Ürgenç, bölgenin adının 4 bin yıl önce de 'Adanıa' olduğunu ve her dönemde çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını söyledi. Eserde Hurriler döneminden günümüze kadar farklı dönemlerde, Adana tarihini fotoğraflar eşliğinde ele aldığını ifade eden Ürgenç, gelecek nesillere bir kaynak kitap bırakmayı hedeflediğini kaydetti.

Ürgenç'in kitabında, 4 bin yıl önce bölgede hüküm süren Hurriler'den başlayarak, Luwiler, Asurlular, Hititler, Persler, Romalılar, Selçuklular, Osmanlılar ve Cumhuriyet dönemine ait yazılı ve görsel bilgiler bulunuyor. Ayrıca, Adanalı dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen, Münih Üniversitesi'nden ünlü tarihci Prof. Dr. Ahmet Ünal'ın da Adana'nın tarihi ile ilgili görüşlerine yer veriliyor.

Yazar Orhan Ürgenç, daha önce de bölge tarihine ışık tutan 'Çukurova Doğa ve Tarih', 'Kurtuluşa Giden Yol', '2015 Bitmeyen Sorun', 'Büyük Adana Vilayeti', 'Kurtuluşun Başlangıcı', 'Bağdat Demiryolu', 'Mersin-Tarsus-Adana' ve 'Çukuroa'nın Kaleleri' adlı kitapları okuyucu ile buluşturmuştu.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!