Üretimi durdurulan fabrika işçilerinin baca eylemi

Güncelleme Tarihi:

Üretimi durdurulan fabrika işçilerinin baca eylemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 15:18

Üretimi durdurulan fabrika işçilerinin baca eylemi

Haberin Devamı

Ufuk AKTUĞ/ PAYAS(Hatay), (DHA)- HATAY'ın Payas İlçesi'nde 17 ay önce üretimini durduran Nursan Çelik Fabrikası'nın ücretsiz izne gönderilen işçileri, fabrika bacasına çıkarak eylem yaptı.
Payas Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşları arasında yer alan Nursan Çelik Fabrikası'nın 900 çalışanı 17 ay önce ücretsiz olarak izne gönderilip üretim durdurulmuştu. Sigorta primleri yatırılan ancak aylık ücret alamayan işçiler, fabrika önünde çadır kurdu. 60 metre yükseklikte oksijen baca kulesine çıkan işçiler Türk Bayrağı açıp, eylem yaptı. Sonuç alana kadar eyleme devam edeceklerini belirten işçiler, "Fabrikamız 17 ay önce kapatıldığı için bizler bugün buradayız. Biz işyerimizi geri istiyoruz. Çalışmak istemeyen arkadaşlarımız da paralarını istiyor. Bugüne kadar hiç destek görmedik. Açılması için uğraşıldığı söyleniyor ama kimse inanmıyor. Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz. Gidebileceğimiz başka hiçbir yer yok" dedi. Çayışanlardan 450'sinin icralık olduğuna dikkat çeken işçiler, şunları söyledi:
"Okula gönderdiğimiz çocuklarımızın cebine harçlık koyamıyoruz. Ev alan, araba alan arkadaşlarımızın evi arabası elinden gitti. İş başvurusunda bulunmak istiyorsun ilişiğini kes gel diyor. Geri bakıyorsun 10-20 yıl emek vermişiz bir çırpıda silip atamıyorsun. Üstelik bugün yarın açılacak umuduyla dayanılmaz hale geldi. Bıçak kemiğe dayandı."

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!