Üreticiye nefes aldıran protokol

Güncelleme Tarihi:

Üreticiye nefes aldıran protokol
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 15:10

Fiyat düşüşü nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Ödemişli patates üreticisi, Karşıyaka Belediyesi’nin 100 tonluk alım protokolüyle moral buldu.

Haberin Devamı

‘SARIKIZ’ olarak bilinen yaz patatesinin hasadının devam ettiği İzmir Ödemiş’te, ürün fiyatı 10 kuruşa kadar düştü. Sıkıntılı günler yaşayan üretici, Karşıyaka Belediyesi'nin 100 tonluk patates alım kararıyla biraz olsun rahat nefes aldı. Gereli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile Karşıyaka Belediyesi arasında protokol imzalandı. Gereli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Gerçek, imzaladıkları protokolün üreticiye bir kıvılcım olacağını belirterek, “Biz üreticiler olarak patateste çok sorunlar yaşıyoruz. Tüccarlar fiyatların düşük olması nedeniyle ürünü satın almak istemiyorlar” dedi.

Üreticiye sahip çıkıldı

Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa da, patates üreticisinin alın terine sahip çıkıldığını ifade ederek, “Bu protokol düşük fiyat nedeniyle sıkıntılı günler geçiren üreticimize can suyu oldu. Bu başlangıcın Türkiye'ye öncülük olmasını temenni ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu süt ile ilgili sıkıntıları gidermek amacıyla ‘Süt Kuzusu’ projesini hayata geçirerek üreticiye destek oldu. Onun ardından bu proje iktidara da örnek oldu. Üreticiye sahip çıkılan bu tür protokollerin artmasını temenni ediyorum” diye konuştu.


YERELDEN KALKINMA

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, kendisini de çiftçi bir ailenin çocuğu olarak üreticinin sorunlarını bildiğini vurgulayarak, “Bu topraklar kutsal ve özel topraklar. Yılda iki üç ürünü bile kaldırdığımız topraklar. Patatesin üzerinde siyaset üretmek için gelmedik. Biz Karşıyaka Belediyesi olarak yerelde kalkınmayı önemsiyoruz” ifadesini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!