Üreticiye Kocaoğlu desteği

Güncelleme Tarihi:

Üreticiye Kocaoğlu desteği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 19:08

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanları, İl Yönetim Kurulu ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeleriyle Ödemiş’ e çıkarma yaptı.

Haberin Devamı

 İlçenin özellikle tarım alanında yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek ve çözüm üretebilmek amacıyla gerçekleştirilen ziyaret, CHP Ödemiş İlçe Başkanlığında yapılan toplantıyla başladı.


CHP Ödemiş ilçe başkanı Nazan Dönmez’ in ziyarete katılanlara teşekkür ettiği konuşmayla başlayan toplantıda, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel “Ödemiş’e tam olarak çıkarma yaptık. Kalkınma için, üretici için, Ödemiş’in sorunlarını çözmek için çıkarma yaptık” dedi. Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü.
YÜKSEL, TAM ANLAMIYLA ÇIKARMA YAPTIK
Kelimenin tam anlamıyla Ödemiş çıkarması yapıyoruz. Ödemiş bizi çok güzel ağırladı. Tengel pidesiyle kahvaltı yaptırdılar bize. Bu tür yerel lezzetlerimizi daha da tanıtmalıyız, bu ilçelerimizinde tanımı anlamına gelir.Biliyorsunuz özellikle belediyeleri kaybettiğimiz ilçelerden başlamak üzere bu ziyaretleri yapacağımızı söylemiştik. Türkiye’de her gün gündem değişiyor. AKP iktidarı parlamentodan her gün kendi çıkarına yasalar çıkarmak için parlamentoyu kanun fabrikası gibi kullanıyorlar. Parlamentoda bu oldubittilere izin vermemek için milletvekili arkadaşlarımız adeta nöbet tutuyorlar. Bugün bu nöbeti diğer arkadaşlarına devreden bazı vekillerimiz de aramızda. Bugün Ödemişte yüz yıllık birikmiş sorunlar var. Son bütünşehir yasasından sonra tüm bu sorunlar Büyükşehir belediyemizin kucağına bırakıldı. Ama belediyemiz hızla bu sorunları çözme başarısı gösteriyor. Bugün milletvekillerimiz Ödemişlilerin sorunlarını, sıkıntılarını köylerde sokaklarda dinleyerek TBMM’ye taşıyacak.

Haberin Devamı

HEM TESPİT HEM ÇÖZÜM ZİYARETİ
Atatürk’ün bize Yurtta Barış Dünya’da Barış ilkesiyle, kalkınan, demokrasi beşiği olma yolunda ilerleyen, halkın özgür olduğu bir ülke emanet etti. Ancak AKP iktidar Barış başta olmak üzere, Atatürk’ün bıraktığı tüm ilkelerin tam tersini yapmaya devam ediyor. Ne demokrasi, ne kalkınma, ne özgürlük bıraktılar. Tarımı öldürdüler, çiftçiyi bitirdiler. Ödemiş belediyesini bu dönem emanet olarak verdik, önümüzdeki seçimlerde Ödemiş’i tekrar alacağımızdan hiç şüphemiz yok. Amacımız laik Türkiye cumhuriyetini yeniden kuruluş ilkelerine döndürmektir. Bu ziyaretlerde bu amacın bir parçasıdır. Bu ziyaretimizde vatandaşlarımızla, üreticilerimizle, Ödemiş’in sivil toplum kuruluşları, Odaları ve esnafıyla buluşacağız. Bu ziyaretimiz hem tespit hem çözüm ziyareti olacaktır
KOCAOĞLUN’DAN ÖDEMİŞ’E MÜJDE
Ziyarete katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise konuşmasına bir müjdeyle başladı. Kocaoğlu önümüzdeki günlerde Ödemişli patates üreticisinden 800 ile bin ton arasında ürün alacaklarını söyleyerek başladığı konuşmasında, şunları söyledi.
Ödemiş’i bir şanssızlık sonucu kaybettik. Bilinçli olarak, büyükşehir belediyemizin çalışmaları hakkında bir dedikodu kampanyası yürütülüyor. Ama ne Ödemiş’te, ne Konak’ta, ne de Bergama’ da Büyükşehir belediyemizin çalışma şeklini, duruşunu, ilkelerini değiştiremezler, bizi sarsamazlar. Sadece belediyecilik hizmetleri değil, kentin kalkınmasını sağlaya, yol haritası çizen ilk ve örnek belediyeyiz. Aslı astarı olmayan bir yıpratma kampanyası bizim belediyelerin olduğu yerde de var ama, belediyelerin bizde olmadığı yerde artarak devam ediyor. Ben Konak belediyesinden, Ödemiş,Selçuk, Torbalı,Aliağa belediyesini ayırmıyorum. Bunu hemşerilerimizin bilmesi gerekir. Ödemiş özelinde söylersek,her hizmeti getirecek organizasyonumuz, kadromuz ve imkanımız var. Ancak sanki bir gecikme varmış gibi gösteriliyor. Bir gecikme asla söz konusu değil, Ama herkes ilk kendi köyüne hizmet gelsin istiyor haklı olarak. Ancak, bu işleri aciliyetine göre bir sırayla yapıyoruz.

KOCAOĞLU, ÖDEMİŞ’TEN BİN TON PATATES ALACAĞIZ
Patates krizine kayıtsız kalamayacaklarını söyleyen Aziz Kocaoğlu Ödemişlilere bir de müjde verdi. Kocaoğlu “Patates krizinin hemen ardından çalışmaya başladık, Büyükşehir belediyemiz 800 ton ile bin ton arasında patates alımını gerçekleştireceğiz ve ihtiyacı olan fakir ailelere dağıtacağız. Biz bu işlerle uğraşırken, Ödemiş belediyesinin kendine has bir tutum belirlediğini görüyoruz. Bu yanlış tutumumun doğru olmadığını ve yakışmadığını bir mektupla kendisine ilettim. Ama siyasetin de bir ahlakı, bir erdemi vardır. Buna uygun olarak davranmak gerekir. Bu tutum ilçemiz için, bölgemiz için ülkemiz için çok yanlış bir tutumdur, bunu da belirttim. Yine aynı anlayışla bana bazıları,” paran yok mu neden harcamıyorsun” diyor. Belediyelerin parası olmaz. Ama bizim dünyanın her yerinden kredi alacak itibarımız var. Bugün belediyemizin kredi notu Türkiye’nin kredi notundan 17 kat daha yüksek, Türkiye’de, yerelde kalkınmayı başarmış. Türkiye’nin örnek belediyesinin belediye başkanı olarak anılmayı istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

KİMLER KATILIYOR
Ödemiş ziyaretine CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Milletvekilleri Mustafa Balbay, Musa Çam, Zekeriya Temizel, Özcan Purçu, Parti Meclisi üyesi Mustafa Moroğlu, Konak belediye başkanı Sema Pekdaş, Karabağlar belediye başkanı Muhittin Selvitopu, Bornova belediye başkanı Olgun Atila, Narlıdere belediye başkanı Abdül Batur, Çiğli belediye başkanı Hasan Arslan, Balçova belediye başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Çeşme belediye başkanı Muhittin Dalgıç, Bayındır Belediye başkanı Ufuk Sesli de katıldı.
Heyet ilçe binasındaki toplantının ardından gruplara ayrılarak, ilçe merkezi ve köylerdeki çalışmalarına başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!