Üreticinin 'Rusya' sevinci

Güncelleme Tarihi:

Üreticinin Rusya sevinci
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 15:16

Üreticinin 'Rusya' sevinci

Haberin Devamı

ADANA Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'Yaş sebze ve meyve ithalatında kısıtlamayı kaldırdık' açıklamasının, üreticiler ve ihracatçılar arasında sevinçle karşılandığını söyledi.
23. Dünya Enerji Kongresi için geldiği İstanbul'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptıkları görüşme sonrası basın toplantısı düzenleyen Rusya Lideri Putin'in açıklamaları, Çukurova bölgesindeki üreticileri sevindirdi. Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, gelişmeyi "Bütün yaş sebze ve meyve üreticilerinin, özellikle de bölgemizdeki narenciye üreticilerinin merakla beklediği bir haberdi" sözleriyle yorumladı. Şu anda mandalina ve portakal çeşitlerinde orta erkenci grubun hasat dönemine girildiğini belirten Doğru, "Haberin bu dönemde gelmesi, üreticilerimiz ve ihracatçılarımız arasında büyük mutluluk ve sevinçle karşılandı. Şu anda üretici ve ihracatçının beklediği tek bir konu kaldı. O da ihracat desteklerinin ne kadar olacağı ve geçen seneki desteklerin ne zaman ödeneceği" ifadesini kullandı.
Mutlu Doğru, Rusya'nın ithalatı serbest bırakmasıyla genişleyecek pazarın, ihracatçıların mal alma talebini arttıracağını belirterek, şunları kaydetti:
"Bunun da tabi ki üretici fiyatlarına olumlu yansımasını bekliyoruz. Ancak hem pazarda rekabet gücünün artması hem de doğru maliyet hesabı yapabilme açısından bu yılki narenciye ihracat destek miktarının bir an önce açıklanması da gerekmektedir. Geçen yılki alacakların ödenmesi de ihracatçılarımızı finansman açısından rahatlatacaktır."

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!