Üreticilere ova bazlı destekleme

Güncelleme Tarihi:

Üreticilere ova bazlı destekleme
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 11:16

Üreticilere ova bazlı destekleme

Haberin Devamı

İZMİR Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, Küçük Menderes Havzası için üreticilere ova bazlı desteklemenin geleceğini söyleyerek, "Torbalı'nın da içinde yer aldığı bu bölgeye yapılacak desteklemeler ile üreticilerimiz daha fazla destek alacak ve üretim kalitesini yükseltecek" dedi.

Torbalı Ticaret Odası tarafından düzenlenen, tarım ve gıda imalatçılarının buluştuğu toplantıya İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal'ın yanısıra Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, Meclis Başkanı Erkan Aksoy, Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mehmet Soykan ve sektör temsilcileri katıldı. Güldal, fazla sütlerin Et ve Süt Kurumu tarafından alınıp süt tozuna çevrileceğini bu sayede fiyatların yükseleceğini kaydetti. Güldal, "Yakın bir süre zarfında ova bazlı destekleme gelecek. Küçük Menderes Havzası'na has destekleme talep ettik. Tire, Ödemiş ve Torbalı'da üretim yapanlar, daha fazla destek alacak ve üretim kalitesini yükseltecek" diye konuştu.

İzmir'e geçtiğimiz yıl 333 milyon TL tarımsal destek ödemesi yapıldığını ifade eden Güldal, "Kırsal kalkınma alanında en çok proje sunan ve destek alan il biziz. Tam 168 projeyi sunarken, bunların tamamı da kabul edildi. Yüzde 50 hibe desteği ile 225 milyon liralık desteği üreticilerimiz aldı. Desteklemeler dışında, denetimlerimiz de yoğun bir şekilde sürüyor. Gıda üreticilerine yönelik olarak geçen sene 54 bin 450 denetim gerçekleştirdik. Türkiye'de en çok denetim İstanbul'da ardından da İzmir'de gerçekleştirildi. Denetimlerimiz sonrasında firmaların kurallara daha fazla hassasiyet gösterdiğini gördük. Bu yıl denetleme sayısını 60 bine yükseltmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Gökhan YALKALK / TORBALI (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!