Ürdün sığınmacı kampında dünyanın en büyük güneş enerjisi parkı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Ürdün sığınmacı kampında dünyanın en büyük güneş enerjisi parkı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 11:56

Ürdün sığınmacı kampında dünyanın en büyük güneş enerjisi parkı açıldı

Haberin Devamı

Deniz Kılınç / İstanbul, 14 Kasım (DHA) - Ürdün hükümeti, Zaatari sığınmacı kampında dünyanın en büyük güneş enerjisi parkının açılışını yaptı.
Ürdün'deki Zaatari sığınmacı kampında yaşayan on binlerce Suriyeli'ye yardım eli uzatan dünyanın en büyük güneş  enerjisi parkı, Pazartesi günü Ürdün Hükümeti'nin düzenlediği törenle açıldı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR) tarafından açıklanan verilere göre, kampa yerleştirilen ve on dört saat enerji kapasitesi bulunan dört bin güneş paneli, kampta yaşayan yaklaşık 80 bin sığınmacının elektrik ihtiyacını karşılayacak.
Daha önce UNCHR'nin başlattığı projeyle, sığınmacılara günde sekiz saat enerji sağlanabiliyor ve bu durum aylık 500 bin dolar harcamaya sebep oluyordu. Almanya'nın proje için 15 milyon euro mali destekte bulunduğunu söyleyen UNCHR Ürdün temsilcisi Stefano Severe güneş paneli parkının açılışında konuyla ilgili, "Almanya'dan alınan bu destek ve güneş enerjisi panelleriyle UNCHR alandaki sığınmacılara ekstra bir masraf olmadan günde 14 saat elektrik sunabilecek. Burada yaşayan çocuklar gece ders çalışabilecek, insanlar yiyeceklerini buzdolaplarında saklayabilecek ve dış dünyayla iletişime geçebilecek" dedi.
Mayıs ayında Azraq sığınmacı kampına yenilenebilir enerji sunarak dünyada bir ilk gerçekleştiren Ürdün, Zaatari sığınmacı kampındaki güneş enerjisi parkıyla savaş mağduru birçok insana yardımda bulunuyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!