Ünye, Tarihi Kentler Biriliği belgeseli’nde

Güncelleme Tarihi:

Ünye, Tarihi Kentler Biriliği belgeseli’nde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 13:39

Ünye, Tarihi Kentler Biriliği belgeseli’nde

Haberin Devamı

Mücahit GÜREL/ÜNYE(Ordu), (DHA) - ORDU'nun Ünye ilçesi'nde bulunan tarihi yerler Tarihi Kentler Birliği’nin 2016 yılı toplantılarında gösterilmek üzere hazırlanan belgesel tanıtım filminde yer aldı.

Tarihi Kentler Birliği’nin 2016 yılında yapacağı toplantılarda gösterilecek olan 15 dakikalık tanıtım filminde Ordu'nun Ünye İlçesi'ndeki tarihi alanlar da yer alacak. Belgesel tanıtım filmi çekimleri için Ünye'ye gelen Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı kurucu ve yönetim kurulu üyesi, Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Hasan Özgen ve Ankara Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Kurtuluş Özgen, birçok tarihi mekanda özel çekimler yaptı. Kadılar Yokuşu, Müze Ev, Yalı Kilisesi, çift merdivenli Yürürler Konağı’nın yanı sıra Sebile Hanım Konağı ve Bakırcılar Arastası’nda çekimler yaparak hazırlanan belgeselin Ünye çekimlerini tamamladı.

Çekimler sırasında Kültür Yolu Projesini detaylı olarak inceleyen fırsatı bulan Özgen, "Tarihi Kentler Birliği, şehirlerin kültürel ve doğal dokusunun korunmasını amaçlıyor. Bizler de kültürel değerlere sahip çıkan belediyelerin çalışmaları ile 2016 yılı toplantılarımız için 15 dakikalık bir tanıtım belgeseli çekiyoruz. Ünye’de çekim yaptığımız noktalarda yürütülen çalışmaları görünce çok mutlu olduk. Projeyi başlatan ve projede emeği geçen herkesi tebrik etmek lazım" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!