Ünvan avcısı Makakula

Güncelleme Tarihi:

Ünvan avcısı Makakula
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2009 13:19

Portekizli oyuncu, Kayserispor'un tarihinde ilk kez İnönü'de kazanmasını sağlarken, Eskişehirspor'un da yenilmezlik ünvanına son verdi.

Kayserispor'un kadrosuna kiralık olarak kattığı Ariza Makakula, Beşiktaş ve Eskişehirspor maçlarında attığı birer golle takımına 6 puan kazandırırken, Sarı-kırmızılı ekibin tarihinde ilk kez İnönü'de galip gelmesini sağladı, Eskişehirspor'un da bu sezon yenilmezlik ünvanına son veren isim oldu.

Deplasmanda 4-1 biten Galatasaray maçında biri rakip takım değerini ise kendi filelerine bırakan Makakula, 3-0 sonuçlanan Denizlispor maçında da takımı adına bir gol kaydetti. Kayserispor'un Beşiktaş'ı İnönü Stadı'nda 1-0 yendiği maçta tek gole imza koyan, Zaire asıllı Portekizli futbolcu, ligin yenilmezi Eskişehirspor'un bu ünvanını deplasmanda attığı tek golle sone erdirdi. Makakula'nın attığı goller için teknik direktör Tolunay Kafkas, "Makakula bizim istediğimiz pivot türü santrafordu. Uzun bir araştırma sonucu renklerimize kattık. Hava toplarında da etkili. İsabetli bir transferimiz. Takım arkadaşlarıyla uyumu da çok iyi. Kendine verilen görevi yerine getiriyor" dedi.

MAKAKULA BENFİCA'DAN KİRALANDI

Beşiktaş ve Eskişehirspor'un canını yakan ve ligde biri kendi kalesine olmak üzere fileleri 5 kez havalandıran 1981 Zaire doğumlu, 1.93 santim boyunda ve 90 kilo ağırlığındaki Portekiz vatandaşı Ariza Makakula, futbola 1999'da Guimares'te başladı. Daha sonra sırasıyla Salamanca, Leganes ve 2002-04 yıllarında Nantes formasını giyen Makakula, 2003-04'te Valladolid'e kiralandı. 2004'te Sevilla ile anlaşan Makakula, 2006-07 sezonunda Gimnastic'te oynadıktan sonra sezon başında da Mairitimo'ya kiralandı. 2008-2009 sezonun devre arasında Benfica'dan Bolton Wanderers takımına kiralık giden Makakula, sezon sonunda Benfica'ya geri döndü ve yeni sezonla birlikte, bir yıllığına 1 yıl daha opsiyonlu olarak Kayserispor'a kiralandı.

ÇARŞAMBAYA KADAR İZİN

Öte yandan, Eskişehirspor'u deplasmanda yenerek bu sezonki ilk yenilgisini tattıran Kayserisporlu futbolculara çarşamba gününe kadar izin verildi. Sarı kırmızılılar milli maç nedeniyle verilen aradan yararlanarak bir yandan sakatlarını iyileştirirken, diğer yandan da Ankaragücü maçına hazırlanacak

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!