Ünüvar: "Türkiye’yi Büyütmeye Mecburuz"

Güncelleme Tarihi:

Ünüvar: Türkiye’yi Büyütmeye Mecburuz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 12:06

SEYHAN VE YÜREĞİR'DE BAZI KONFEKSİYON ATÖLYELERİNİ ZİYARET EDEREK, İŞÇİLERLE SOHBET EDEN AK PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ PROF. DR. NECDET ÜNÜVAR, TÜRKİYE'NİN DAHA GÜÇLÜ, DAHA KALKINMIŞ, DAHA İLERİ KONUMA GELMESİ DURUMUNDA, BU ATÖLYELERDE ÜRETİLEN ÜRÜNLERİN, DÜNYA PAZARLARINDA DAHA FAZLA İLGİ GÖRECEĞİNİ İFADE ETTİ.

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, eskiden topla, tüfekle saldıranların, bugün fitneyle Türk halkını zayıflatmaya çalıştığını belirterek, "Gün birlik günü, bu ülkeyi hep beraber büyütmek mecburiyetindeyiz" dedi.
Seyhan ve Yüreğir’de bazı konfeksiyon atölyelerini ziyaret ederek, işçilerle sohbet eden Ünüvar, Türkiye’nin daha güçlü, daha kalkınmış, daha ileri konuma gelmesi durumunda, bu atölyelerde üretilen ürünlerin, dünya pazarlarında daha fazla ilgi göreceğini ifade etti.
Türkiye’nin etrafının bir ateş çemberi olduğunu, ancak bu ateşin bir gün mutlaka söneceğini vurgulayan Ünüvar, ateş söndüğünde Türkiye’deki işletmelerin daha iyi bir noktaya geleceğini kaydetti.
Vatandaşlardan Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a ve AK Parti kadrolarına güvenmelerini isteyen Ünüvar, "Bizler daima ülkenin ve milletin hayrı için çalışan insanlarız. Bundan sonra da inşallah çalışacağız. 1 Kasım’da daha güçlü iktidara geldiğimizde, AK Parti’nin 13 yılda gerçekleştirdiği güzelliklere yeni güzellikler ekleyeceğiz" diye konuştu.
Türk-Kürt, Alevi-Sünni, başı açık-başı kapalı, zengin-fakir ayrımı yapmaksızın hizmet etmeye çalıştıklarını anlatan Ünüvar, bundan sonra da bu doğrultuda hizmet etmeye devam edeceklerini kaydetti.
Ünüvar, Türkiye’nin; nüfusu, coğrafyası, birikimi ve potansiyeliyle büyük bir ülke olduğunun altını çizerek, bu potansiyeli ortaya çıkarmak için vatandaşlardan kuvvetli bir destek beklediklerini ifade etti.
"Çalışmadan başarı elde etmek mümkün değildir" diyen Ünüvar; ülkeyi korumak, ekonomiyi ileri götürmek, daha iyi eğitim hizmeti sunmak, daha çok ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak için çok çalışmak gerektiğini anlattı.
Alınterinden daha değerli hiçbir şeyin olmadığına dikkat çeken Ünüvar, "Çalıştıkça daha çok üretiriz. Hayat bisiklete binmek gibidir. Daha çok pedal çevireceksiniz, daha çok yol alacaksınız. Siyaset de böyledir, iş dünyası da böyledir. Türkiye ne kadar güçlü olursa, dünyada kapılar o kadar daha kolay açılır. Kapıların daha kolay açılması için memleketimizi daha güçlü hale getirmeliyiz. Ülkeyi daha ileri bir konuma getirmeliyiz ki işletmelerin sayısı artsın, daha çok kardeşimiz evine ekmek götürsün. Bizim de en temel amacımız budur. Siyasette başka bir amacımız da yoktur" şeklinde konuştu.
AK Parti’nin 13 yıl boyunca güzel hizmetler yaptığını, ancak yapacaklarının bitmediğini ifade eden Ünüvar, şunları söyledi:
"Biz işimizi aşkla yapmaya devam ediyoruz. Bizim bu ülkeye sevdamız ilk günkü aşk gibidir. Onun için bizler çalışmak, üretmek, ürettiğimiz ürünler için yeni pazarlar bulmak zorundayız. Bizler sadece takım elbiseyle, kıyafetle kendimizi göstermeyeceğiz; Türk otomobili olacak, Türk uçağı olacak, Türk helikopteri olacak, Türk savaş gemisi olacak, Türkler’in roketinden, uydusundan bütün dünya istifade edecek. Onun için bu ülkeyi büyütmek gibi bir mecburiyetimiz var. Sadece siyasetçiler büyütemez, beraber büyüteceğiz. Bunun için çalışıyoruz. İnşallah bizler sizleri, sizler de bu ülkeyi büyüteceksiniz."
Seyhan’ın Mekan Mahallesi’nde de vatandaşlarla ev toplantısında bir araya gelen Ünüvar, mücadelenin boyutunun değiştiğini, eskiden topla, tüfekle saldıranların, fitneyle Türk halkını bölmeye, zayıflatmaya çalıştıklarını belirterek, "Dün bize topla, tüfekle saldıran güruh, bugün fitne tohumu ekmeye çalışıyor. Kardeşlik hukukumuzu bozacak bir takım unsurları devreye sokmaya çalışıyor. Onun için Türkiye doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine, her türlü etnik yapı, mezhep, meşrep farkına rağmen et ve tırnak gibidir. Türkiye bölünemez, parçalanamaz. Türkiye’yi bölmeye çalışanlar asla muvaffak olamayacaklar" dedi.
"92 yıl önce Cumhuriyeti kuran ecdadımız gibi birbirimize tutkun olmamız lazım" diyen Ünüvar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Öyle tutkun olmalıyız ki aramızdan hiçbir kötü niyetli sızmamalı. Hiçbir kötü niyetlinin fitnesi fesadı bizi birbirimize düşürmemeli. İçinden geçtiğimiz süreçte bizi bölmeye. Parçalamaya, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara karşı lütfen daha dikkatli olalım. Gün birlik günü. Birlik olmamız gereken gün bugün. Birbirimize daha bağlı olacağız. Birbirimize daha bağlı olursak, daha güzel hastaneler de yaparız, daha güzel okullar da yaparız, daha güzel yollar da yaparız, daha güzel demiryolları ve daha güzel hızlı tren de yaparız."
1 Kasım seçimlerinin hem Türkiye hem de AK Parti açısından tarihi öneme sahip olduğunu belirten Ünüvar, "Bizleri birbirimize düşürmeye çalışanlara, lütfen 1 Kasım’da çok güçlü bir cevap verelim" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!