Ünüvar: "İşdünyası, İstikrarın Savunucusu Olmalı"

Güncelleme Tarihi:

Ünüvar: İşdünyası, İstikrarın Savunucusu Olmalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 10:08

AK PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ PROF. DR. NECDET ÜNÜVAR, KOZAN KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ'Nİ ZİYARET ETTİ.

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, sanayici ve işadamlarının yurt dışındaki pazar paylarını artırmalarının, ülkenin gücüyle de alakalı olduğunu belirterek, "Ben, sanayici ve işadamının büyümesini ülkenin büyümesiyle eşdeğer görüyorum. O yüzden sanayici ve işadamının da ülkenin büyümesini kendisinin büyümesiyle eşdeğer görmesini arzu ediyorum" dedi.
Ünüvar, Kozan Ticaret Odasında; oda, dernek ve birlik başkanları ile muhtarların katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, seçimlerin sadece birilerinin milletvekili, birilerinin bakan, birilerinin iktidar veya muhalefet olması için yapılmadığını, siyasetin hayatın her alanına dokunması gerektiğini kaydetti. Ünüvar, hayata dokunmayan siyasetin insana hiçbir faydasının olmadığını ifade etti.
Sanayici ve iş adamlarının, kendilerini ülkenin "motorize gücü, istihdam kaynağı" olarak tanımladığına işaret eden Ünüvar, "Şu anda dünyadaki gidişat, devletlerin fabrikalar kurması, istihdam oluşturması yönünde değil. Devletler ne yapıyor? Yatırımı kolaylaştırıcı adımlar atıyor. Devletler; teşvik, organize sanayi bölgesi, serbest bölge gibi farklı uygulamalarla istihdamın ve yatırımın önünü açarak, ülkenin zenginleşmesine katkıda bulunuyor" diye konuştu.
Ünüvar, hükümetlerin bir görevinin de, yatırım ortamının iyileşmesiyle ilgili adımlar atmak olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Sanayici ve iş adamı için, hükümetin ona verdiği önem, onların işlerini kolaylaştırması çok önemli. Onlar için kalifiye elemanın yetişmesi çok önemli. Sanayicinin ürettiği ürünlerin özellikle yurt dışında pazar paylarının artması çok önemli. Aslında bu, ülkelerin gücüyle de alakalı. Ülke ne kadar güçlüyse, sizin ürününüzün arkasında ne kadar duruyorsa, dünyada o kadar itibar görürsünüz."
Sanayicinin güçlenmesini, Türkiye’nin güçlenmesi olarak gördüğünü belirten Ünüvar, "Bir işletmenin kurulması ve o işletmede bir kişinin istihdam edilmesiyle hem o şahıs kazanıyor hem işletme kazanıyor hem ülke kazanıyor. Ben sanayici ve iş adamının büyümesini, ülkenin büyümesiyle eşdeğer görüyorum. O yüzden sanayici ve iş adamının da ülkenin büyümesini, kendisinin büyümesiyle eşdeğer görmesini arzu ediyorum" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti tarihine bakıldığında, tek parti iktidarı dönemlerinin, ülke ekonomisinin ivme kazandığı dönemler olarak görüldüğünü ifade eden Ünüvar, "Bu yüzden, sanayici ve iş adamlarımızın istikrarın savunucusu olması gerekir. Ben sanayici iş adamlarımızın, söylediğim hususları siyasi söylemin ötesinde, ülkenin istikbali ve bekasıyla ilgili bir konu olduğunu anlayacaklarını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Kozan Ticaret Odasındaki toplantının ardından, Anavarza Bal’ın üretim tesislerini gezdi, yönetim kadrosu ve işçilerle sohbet etti.
Ünüvar, Kozan Küçük Sanayi Sitesi’ni de ziyaret ederek, esnaftan 1 Kasım seçimleri için destek istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!