Unutulmaz maç

BEN, üç büyüklerin arasında oynadığı maçlara çok bambaşka hislerle geliyorum. Benim için bu tip oyunlar futbol bayramı. Sporda tabii ki rakip olacak.

Ama rakibi düşman görmeyeceksin. Tabii ki bundan önce oynanmış maçların rövanşları da oynanacak. Rövanşı da intikam maçı olarak görmeyeceksin. Bunları, 4-3 kaybettikleri bir maçın sonrasında Beşiktaş takımını alkışlayan F.Bahçe seyircisini övmek için söyledim. Ben de F.Bahçe seyircisini alkışlıyorum. İki takımın oyuncularını da alkışlıyorum. Ben böyle keyifli bir futbol akşamı hiç yaşamadım. Her iki takımın da oyuncuları, oyunu çirkinleştirmeden, seyirciye göz keyfi dağıttılar. Tabii ki oyunda kaybetmek keyifli bir duygu değil. Fenerliler üzüldü, Beşiktaşlılar sevindi.

Beşiktaş akıllı oynadı

Beşiktaş, sevinecek kadar iyi ve akıllı oynadı. Hiçbir Beşiktaşlı oyuncuyu diğerinden ayırmak mümkün değil. Kimin elinde, kucağında, ayağında, beyninde neyi varsa onu sahaya koydular. Kaldı ki son 15 dakika kalecisiz oynanan bir oyun var. F.Bahçe Stadı'nın bu atmosferinde eksik kalıp da dördüncü golü buluyorsan, demek ki yüreğinin karşılığını alıyorsun. Maçın hakemi penaltı çaldı. Oturduğu yerden süzdüğüm kadarıyla penaltı değil. Ama Cordoba'ya sormak isterim. Tuncay topla F.Bahçe Stadı'ndan, Bostancı'ya doğru gidiyordu. Top ya taca gidecek, ya auta. Ne işin var bu topu kovalamakta. Sonradan hakemle diyaloğunu bilemem. Herhalde bir şeyler dedin ki hakem de attı. Cordoba kalitesinde bir kalecinin böyle mesuliyetsiz hareket etmesi üzücü.

Neticede Beşiktaş puan alarak, 3 puanı hanesine yazdırdı. Ama prestij olarak kazancı 3 puanın 10'la çarpılmasıyla eşit. Başta Rıza olmak üzere hepsini teker teker tebrik ediyorum.

Ben Tümer'e hep "sen iyi futbolcusun" der dururum. Dün akşam bana göre de sahadan çıkana kadar oynadığı topla hem takımının, hem de sahanın en iyi futbolcusuydu. İşte Tümer, sen hep böyle oynamalasın kardeş. Koray, görünmez kahraman. Bunu da attığı muhteşem gol için söylemek istemiyorum. Rakip ile kale arasına, rakiple top arasına bu kadar iyi giren bir oyuncu çok az. Hemen hemen hiç pozisyon hatası yapmadan maç bitiriyor. Pancu da bu maçın unutulmazlarından olacak. Penaltı atışını bile hissetti ama çıkaramadı. Bundan sonra da normal bir kaleci gibi hal ve tavır aldı. Hep derler ya, "iyi futbolcuysan kaleci bile oynarsın" diye. Pancu dün akşam bunu ispat etti.
Yazarın Tüm Yazıları