Unutulmayacak ders

Bu iş ya olacak, ya olacak. Filenin Sultanları bu galibiyetle, Polonya Antrenörü Niemczyk'e yıllarca unutamayacağı bir ders verdi.

‘‘Çantada keklik’’ gördüğü Milli Takımımız ile eşleşmek için, bir gün önce Azerbaycan'a bile bile yenilen Niemczyk'e kızlarımız, tam bir şamar vurdu. Niemczyk, iki kez yendiği takımımızı bir kez daha devirip final hesapları yapıyordu. Ama bu kez evdeki hesap çarşıya uymadı. Onun bu düşüncesi Fair-Play'e de umuyordu.

İlk iki sette Neslihan faktörü Polonya'nın bütün hesaplarını alt üst etti. Bahar, pas organizasyonunu Neslihan üzerine kurunca oyunun rengi ilk sette belli oldu. Polonya defansı dağılmış, bu maçtaki silahı Glinka'ya pas gelmez olmuştu. Polonya kenar yönetimi, kızlarımızın bu muhteşem oyunu karşısında sık sık oyuncu değiştirmek zorunda kaldı. Niemczyk, Aysun'un tek ayak hücumlarını Glinka ile durdumak istedi. Ancak file üstünde kayarak çok seri smaçlar vuran Aysun'u durdurmak mümkün olmadı. Dört setin genelinde Neslihan smaç-servisleriyle ön plandaydı. Natalia, kritik yerlerde kilit hücumlar yaptı. Esra blok bölgesinde iyi toplar çıkardı. Bahar, oyunu çok yönlü kurdu. Her iki köşe oyuncularına da seri yüksek toplar atarak Polonya bloğunu çoğu kez tek yakalattı.

Kızlarımızı bugün İtalya karşısında 3-2'lik maç yapan ve yorgun düşen Almanya karşısında zorlu bir sınav bekliyor. Almanya'nın en büyük silahları Grün, Sylvester, Bouagaa ve pasör Hart. Bunları durdurursak, maçı kazanıp Olimpiyat vizesini rahatlıkla alabiliriz.
Yazarın Tüm Yazıları