Unutulan şeyler geri gelebilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Unutulan şeyler geri gelebilir mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 08:31

ABD ordusu, unutulan anıları geri getirecek “beyin protezleri” üzerinde çalışıyor!

Haberin Devamı

Bilim adamlarının son çalışmaları meyve verirse, kaybolup giden hatıralarınızı geri getirmek için yeni bir umut doğabilir.

Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) araştırmacıları, beyin sarsıntısı geçiren veya hafıza kaybı yaşayan milyonlarca kişinin hafızasını geri getirecek beyin protezleri üzerinde çalışıyor. DARPA’nın biyolojik teknolojiler direktörü Dr. Justin Sanchez, “olanakların kapısını açıyoruz” diyor ve ekliyor: “Sinir sistemiyle iletişim kurmanın ne anlama geleceğini anlamaya çalışıyoruz. Beynin bize söylediklerini anlayacak teknolojimiz var mı?”

DARPA'nın araştırmaları, cevabın evet olduğunu söylüyor. Sanchez’e göre takım, eski bir anınızı hatırladığınızda beynin verdiği sinyalleri algılayabiliyor. Bu sinyalin beyine direkt olarak verilmesiyle hatırlamayı devreye sokmak mümkün olabiliyor. Bunun için küçük bir elektrik akımından faydalanılıyor.

Haberin Devamı

Ancak DARPA’nın kat etmesi gereken yol oldukça uzun. “The Matrix”te olduğu gibi beyne bilginin aşılandığı bir teknolojiden veya düşünceyle eşyalarımızı kontrol edeceğimiz bir teknolojiden çok uzağız. “Bizi gerçekten ilginç bir gelecek bekliyor” diyen DARPA’nın şu anki amacı, bu işin “temellerini” keşfetmek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!