Unutulan meyve türleri, Trabzon Botanik’te yer alacak

Güncelleme Tarihi:

Unutulan meyve türleri, Trabzon Botanik’te yer alacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 13:17

Unutulan meyve türleri, Trabzon Botanik’te yer alacak

Haberin Devamı

TRABZON,(DHA) - TRABZON Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yapım çalışmaları süren Trabzon Botanik’in ağaçlandırma çalışmalarının önümüzdeki bahar döneminde gerçekleştirileceğini duyurdu. Başkan Gümrükçüoğlu "Ülkemizin florasındaki ağaç ve bitki türleri burada yer alacağı gibi ayrıca kıtaların floralarını da burada barındırmış olacağız" dedi.

Trabzon’un marka değerini artırması hedeflenen Trabzon Botanik projesi çalışmalarında sona gelindi. Yaklaşık 8 milyon liraya mal olacak projede kentte getirilen özel seçili ağaçların dikim işlemlerine de başlanacağı duyuruldu. Proje hakkında son gelişmelere ilişkin konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Botanik’de kente özgü olan ve nesli tükenmeye yüz tutan meyve türlerinin de sergileneceğini söyledi. 

MARKA DEĞER KATACAK

Bahse konu meyve çeşitlerinin çoğaltılması için ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile önemli bir projeyi de sürdürdüklerini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu meyve çeşitlerimiz Trabzon’umuzun marka değerine değer katacak olan Trabzon Botanik’te de yerini alacak. Çok çeşitli cins ve tür ağaçlardan oluşan bir koleksiyon hazırladığımızdan Türkiye’nin dört bir tarafından temin çalışmalarına devam etmekteyiz. Ülkemizin florasındaki ağaç ve bitki türleri burada yer alacağı gibi ayrıca kıtaların floralarını da burada barındırmış olacağız” dedi.

"TRABZON İÇİN DEV KAZANIM"

Çalışmaların tamamlanmasıyla, muhteşem bir eserin ortaya çıkacağını ve projenin aynı zamanda bir yaşam alanı olacağına da işaret eden Başkan Gümrükçüoğlu şunları söyledi:

“Farklı ağaç ve bitki gruplarına ait bahçeler ve seyir alanlarının yanı sıra Trabzon Botranik’in içinde gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler ve su bahçesi bulunacak. Bunun yanı sıra restoran, kır kahvesi, hediyelik eşya satış alanı ve sergi alanları yine Trabzon Botanik’te yer alacaktır. Trabzon’un bu dev kazanımı her şeyiyle şehrimizin marka değerine çok önemli katkılarda bulunacak, yerli ve yabancı turistlerin şehrimize gelmesi için çok önemli bir nedenleri daha olacaktır.”

TRABZON BOTANİK

Trabzon’a yeni bir yaşam alanı kazandıracak Trabzon Botanik Projesi içerisinde suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, su bahçesi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler, su bahçesi gibi alanların yer alacak. 103 dönüm arazide uygulanan proje, Sonbahar’da dikilecek ağaçlar ve yapılacak olan son düzenleme çalışmalarının ardından 2018 yılında vatandaşın ziyaretine açılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!