Unutmayalım Kordon İzmir’in malıdır

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin uyarısına karşın, Birinci Kordon’da eklentileri, perdeleri kaldırmayan işyerlerine baskın yapıldı. Uyarı konusu olan her şey zorla kaldırıldı ve kıyamet koptu.

Haberin Devamı

Büyükşehir’e gözdağı vermek için işyerlerinin bir günlüğüne kapatılması eylemi geldi, yine gündeme. İşyerlerine siyah bayrak asıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, kesinlikle ödün verilmeyeceğini, “Kordon Yönetmeliği” kurallarının uygulanacağnı söyledi, ‘Eylem demokratik haktır’ dedi. Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ise, özeleştiri yaptıklarını; yüksek sesli müzik, çığırtkanlık, yönetmeliğe aykırı taşmalar, apartman kapılarının giriş ve çıkışı engellenmesi gibi önlemlerin alınmasının şart olduğu söyledi.
* * *
Yaşananları özetlemeye çalıştım. Doğru oturalım, doğru konuşalım. Kordon’daki çirkin görünümün ana nedeni sigara yasağı. İşletmeler bir şey yemek ya da içmek isteyen tiryakilere, ısıtıcılarla, çadırımsı örtülerle önlem alıyor. Ancak Kocaoğlu, bunun tehlike yarattığını savunuyor. Haaa, bu arada birileri de sürekli ahkam kesiyor, ‘Şöyle olsun, böyle olsun’ diyor. Esnaf belki bir gün işyeri kapatacak. Eeee, Büyükşehir hemen göz mu yumacak her şeye? Bence, hayır. Peki ne olacak? Tiryakiler ya sigarayı azaltacak. Ya da soğukta, açıkta, titreye titreye sigaralarını tüttürecek. Belki daha önce arabuluculuğu üstlenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel yeniden devreye girecek. Haaa unutmayalım. Kordon, yalnızca orada oturanların, işletmelerin, sonuç olarak kimsenin özel malı değil. Kordon İzmir’in, İzmirli’nin, herkesin buluşma yeri. Kentin vitrini. Bu yüzden çok güzel olmalı. Herkes de aklını başına almalı. Haydi uzlaşmaya.

Haberin Devamı

Ünal’a sabırlar

Gazeteci kardeşim Ünal Ersözlü ve eşi Dilara yasta. Ünal, kızkardeşi Suna’yı yitirdi. Kardeş acısı nedir iyi bilirim. Avucunuzdan uçup meleklerle buluşması, yürek dağlar. İnsan ne denli güçlü görünmeye çabalasa da yüreği kanar. Ünal da tanıktı. Ne diyeyim, başımız sağolsun. Işıklara kavuşan Suna’nın özlemine sabır diliyorum.

Forum Bornova’da 11 milyon kişi

Gazeteci Celal Başlangıç, eski dostum. Şimdi İstanbul’da tanıtım ve halkla ilişkilerle uğraşıyor. Geçenlerde aradı, dört yılını dolduran Forum Bornova’nın Genel Müdürü Doğan Alpan’la buluşacağımızı söyledi. Tabii ki, kırmadım ve buluştuk. Alpan çok iyi bir ev sahibi, hemen yakınlık kuruveriyor insanla. İlginç rakamlar sıraladı:
126 işyeri bulunan Forum Bornova’da yıllık ciro 300-350 milyon lira. Geçen yılki ziyaretçi sayısı 11 milyon. Pazar günleri 50-55 bin kişi geliyor. Yılda 11 milyon kişiye gerçekten şaşırdım. Haaa, nasıl mı sayıyorlar? 82 optik gözle. Nice yıllara.

Haberin Devamı

Campus Extra kampuslerde

İzmir’de özel üniversitelerin öğrencilerine yönelik, ‘Campus Extra’ adlı dergi çıktı. Üç bin adet basılan dergi, ücretsiz dağıtılıyor. Oktay Arpaşin’in imtiyaz sahibi olduğu dergide kültür, sanat, güzellik, moda, alışveriş, eğlence gibi konular, öğretim üyeleri ve öğrencilerle röportajlar, köşe yazıları var. Başarılar.

Yazarın Tüm Yazıları