Unutkan nankörler

Güncelleme Tarihi:

Unutkan nankörler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 1997 00:00

Devrim SAĞIROĞLU
Haberin Devamı

Yok beyler, yok.. Öyle kolay değil adam harcamak. Hem de harcamak istediğiniz, gerçekten adamsa.. 3-5 kişi bağıracak, o da istifa edecek öyle mi ? Siz bu kulübün nereden nereye geldiğini biliyor musunuz ? Bilmediğinizi biliyorum, çünkü bilseydiniz ona böyle bir terbiyesizlik yapamazdınız.

Sene 1972.. Bu satırların yazarı, o zamanlar çalıştığı gazetenin Beşiktaş muhabiri. Siyah-beyazlılar sezon açacak. Gündüz Kılıç ayrılmış, yerine Abdullah Gegiç gelmiş. Şeref Stadı, tıklım tıklım. Kapıda amigolar bilet kesiyor.

Açılışa birkaç dakika kala, kulüp başkanı yanıma geliyor. Sıkıntılı olduğu, her halinden belli. ‘‘Devrim’’ diyor, ‘‘Seyirciler ayakta olmak koşuluyla bu stad tıklım tıklım dolarsa, kaç kişi alır ?’’

- 7 bin.. Yüz eksik, yüz fazla.

- Hay yaşayasın. Ben de aynısını düşünmüştüm. Peki, bilet kaç lira ?

- 10 lira ağabey.

- Hasılatın kaç lira olması lazım ?

- Başkan, beni matematik sınavına mı tabi tutuyorsun ? 70 bin lira elbette.

- İşte sorun burada. Kapıda bilet kesen amigolar, bana 24 bin lira verdiler. 46 bin lira ortada yok. Bunu haber yapsana.

- Memnuniyetle. Demeci ver ki, haberi yapayım. Ortada belge yoksa, kaynağı göstermek zorundayım.

- Aman, benim ismimi filan yazma. Sonra, bunlarla başım belaya girer. Ben vazgeçtim.

***

Yaa.. İşte böyle kardeşler.. Beşiktaş kulübü, oralardan buralara geldi. Tavandan akan suların kovayla biriktirildiği soyunma odalarından, düştüğün zaman zımpara tesiri yapan toprak zeminlerden, izbe tesislerden ve amigoların yeniçeri ocağına rahmet okuttuğu günlerden, bugünlere.. Eskiden hayal bile edilemeyen bugünlere..

Bunları birtek adam gerçekleştirdi.. Kulüplerin, para babalarının eline muhtaç olmadan da yönetilebileceğini kanıtlayan, parasız ama onurlu, kişilikli bir adam..

Konuşmasını bilmeyen, para şımarığı, mazisi su götürür birtakım insanların tuttuğu kişiler bağıracak ve Süleyman Seba da istifa edecek öyle mi ?

Bekleyin siz. Seba, görevi bir süre sonra kendi isteğiyle bırakmalı mı ? Heykeli dikilecek bir insan sıfatıyla, Beşiktaş'a onursal başkan olarak mı hizmet etmeli ?

Bunlar tartışılabilir. Ama, kulübü sıfır noktasından alıp bugünlere getiren kişiye karşı, bu nankörlüğü hiçbir gerçek Beşiktaşlı yapamaz.

‘‘Geçmişini unutanların, gelecekten söz etmeye hakları yoktur, olmamalıdır !’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!