Ünlülerin zayıflık sırları

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin zayıflık sırları
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 12, 2007 10:24

Onları televizyonda ne zaman görsek iç çekiyoruz… Dergilerde, gazetelerde fotoğraflarını gördüğümüzde imrenerek bakıyoruz… Peki bu kadar formda kalmayı nasıl başarıyorlar? İşte yanıtları…

Haberin Devamı

Ebru Akel: 5 yaşında baleye başlayan güzel sunucu Ebru Akel, 12 yaşında geçirdiği sakatlık sonucu konservatuarı bıraktı. Ama sporu hiç bırakmadı. Her ne kadar sakatlık yüzünden spordan soğuduğunu söylese de, hayatından cardio ve yogayı hiç eksik etmedi. Akel, "Formda olmamın püf noktası sambo ve mambo danslarındaki ustalığım ve her fırsatta bu yeteneğimi uygulamaya geçirmek. Ayrıca pilates de vazgeçemediğim sporlardan. Yanı sıra her sabah güne mutlaka bir meyve ve bir kase müsli yiyerek başlıyorum. Günboyu bol bol yasemin çayı içiyorum" diyor.

Çağan Irmak: Geçmişte lisanslı masa tenisi oynayan Çağan Irmak, haftanın üç gününü spora ayırdığını söylüyor . Başarılı yönetmen, aletli body building çalışıyor, 40 dakika koşuyor. Elinden geldiği kadar gideceği yere yürüyerek gitmeye dikkat ediyor.

Haberin Devamı

İlker İnanoğlu: Bir dönemin 'yumurcak'ı İlker İnanoğlu'nun büyüdükten sonra adı duyulduğunda akla ilk gelen şey adaleli kolları oluyor! Çünkü İnanoğlu, yaşamını neredeyse spor üzerine kurmuş bir oyuncu. Haftanın altı günü spor yaptığını anlatan; tekvando, rugby, binicilik ve sörf yapıyor. Genellikle ızgara tavuk, et, balık ve salatayla beslenen İlker İnanoğlu, "Canım pizza istediğinde yiyorum ama ertesi gün bisiklete iki kat daha uzun biniyorum" diye

/images/100/0x0/56420985f018fb2f2cd4684e
ekliyor.

Ebru Şallı Tan: Hamileliği boyunca sadece 7 kilo almasıyla olay yaratan manken Ebru Şallı, özellikle beslenme ve spor konularında çok ayrıntıcı. Besinlerle ilgili her detayı okuyup öğrenen Şallı, 9 yaşından beri et yemiyor. Haftanın iki günü fitness aletli cimlastik, bir gün yoga yapan ünlü manken, diğer günler cardio çalışıyor. Şallı, hafta sonları hariç her gün 1 saatliğine spor salonuna gidiyor.

Güler Sabancı: Sabancı Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Güler Sabancı, yoÄŸun iÅŸ hayatına raÄŸmen, saÄŸlığı için spor yapmayı ihmal etmiyor. Kendini piletes ile forma sokan Sabancı, 16 yıllık spor eÄŸitmeni Taha Erpulat ve eÅŸi Serra Erpulat'la birlikte çalışıyor. Sabancı haftada üç gün 1'er saatini pilatese ayırıyor.Â

Haberin Devamı

Çağla Şıkel: Formunu her gün spor yapmaya ve düzenli olarak 1,5 litre su içmeye bağlayan Çağla Şıkel ince olmasının nedenini "bol bol sebze ve meyve yiyorum. Diyet yapmıyorum ama düzenli besleniyorum. Akdeniz mutfağı hem sağlıklı hem de formda kalabilmek için ideal"

Leyla Alaton Günyeli: Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Leyla Alaton Günyeli, 15 yıldır düzenli spor yapıyor. Son yıllardaki tercihi ise pilates. Her sabah 1.5 saatini kendisine ayıran Alaton, böylece hem fiziksel hem de ruhsal olarak zinde kalıyor.

Rebecca Haas Çetin: Ãœnlü yönetmen Sinan Çetin'in eÅŸi Rebekka Haas Çetin, Türkiye'nin ilk yoga DVD'sini hazırlayan isim. Dolayısıyla güzelliÄŸinin ve formunun en büyük sırrı yogada gizli. Üç çocuk annesi olan Rebekka Hanım'ın annesinin de yoga eÄŸitmeni olduÄŸunu bu nedenle UzakdoÄŸu sporlarına ilgi duyduÄŸunu söylüyor.Â

Haberin Devamı

Cansu Dere: Podyumlarda fırtına gibi eserken rotasını oyunculuğa çeviren ve son olarak rol aldığı 'Sıla' dizisinde büyük beğeni kazanan Cansu Dere, güzelliğiyle de pek çok genç kızın idolü. Zannedildiği gibi zamanının büyük bölümünü spor salonlarında geçirmediğini söyleyen Dere, "Çünkü spor salonunda boş boş koşmak benim için mümkün olmayan bir şey" diyor. Ünlü mankenin sırrı ise, pek çok ünlü gibi pilates. Diyetin bağışıklık sistemini zayıflattığına inanan Cansu Dere, "Onun yerine sağlıklı ve düzenli besleniyorum" diyor.

Sinem Güven: Yıllar önce profesyonel olarak basketbol oynayan manken Sinem Güven, her gün düzenli olarak body building çalışıyor. İncecik fiziği ve sağlıklı görünümüyle dikkatleri üzerine çeken Güven ayrıca kayak yapıyor ve at biniyor. Et ve hamur işleri yerine beyaz et yemeği tercih eden ünlü manken, çay ve kahveye ise asla yanaşmıyor.

Haberin Devamı

Tülin Şahin: Türkiye'nin en iyi top modellerinden biri olan Tülin Şahin, güzelliğinin ve formda kalmasının sırrını yüz binlerle bile paylaşacak kadar konunun uzmanı. Neredeyse 24 saat boyunca durmadan çalışan, sadece Türkiye'de değil pek çok Avrupa ülkesinde de katalog çekimlerine katılan Şahin, "Sabahları saat 5'te uyanıyorum. Dört-beş dilim kepekli ekmek, peynir çeşitleri, reçel ve bal yiyorum" diyor. Havaalanlarına yetişmeye çalışırken zaten yeterince enerji harcayan ünlü model ayrıca Ritz Carlton'da verdiği su jimnastiği dersleriyle de biliniyor.

Aslı Üstünkaya: 3 yaşından Boğaz'ın serin sularında yüzdüğünü söyleyen Aslı Üstünkaya, tam bir spor tutkunu. Su kayağı, tenis yapan Üstünkaya, spor salonunda hafif cardio yapıyor. Evdeki yürüyüş bandını ise sık sık kullanıyor. 10 yıldan fazla süredir kırmızı et yemiyor. Onun yerine B complex ya da B12 vitaminleri alıyor. Ayrıca evinin arka bahçesine ektiği taze meyve ve sebzeler mutfağında pişen yemeklerin demirbaşları!


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!