Ünlülerin yerini sosyal medya aldı

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin yerini sosyal medya aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 09:42

Ünlülerin yerini sosyal medya aldı

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) ESTETİK ve plastik cerrahi uzmanı Op. Dr. Güray Yeşiladalı, son yıllarda Instagram gibi sosyal medya uygulamalarında güzel görünmek isteyenlerin estetik ameliyat için doktora başvurduğunu ancak bunun her zaman iyi bir sonuç vermeyebileceğini belirtti.

Türk insanının genellikle kemerli, ucu düşük burun yapısına sahip olduğunu belirten Op. Dr. Güray Yeşiladalı, burun estetiğinde insanların eskiden ünlü isimlerin fotoğraflarıyla, son yıllarda ise Instagram fotoğraflarıyla doktora başvurduğunu söyledi. Dr. Yeşiladalı, bu tür durumlarda doktorların hastayı uyarması gerektiğini açıkladı ve, "Hastalar artık Instagram'daki makyaj ve çeşitli bilgisayar teknikleriyle değiştirilmiş, doğallığı yok edilmiş burun fotoğraflar ile başvuruyor. Ancak belki de kişi kendi yüzüne hiç yakışmayacak bir burun şeklini takıntı haline getiriyor. Böyle hastalar da suistimal edilmeye açık hale geliyor. Hekimler ise etik davranarak hastaları uyarmalı ve profesyonel görüşünü belirtmeli" dedi.

"BİR BURUN HER İNSANDA AYNI GÜZELLİKTE DURMAZ"

Yüz estetiğinde altın oran denilen oranın yüzde uyumu sağladığını ve güzel olarak algılandığını belirten Yeşiladalı bu nedenle belli bir burun şeklinin herkese aynı oranda yakışmayacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Yüzünüze yakışmayacak bir burun ameliyat sonrasında sizi estetiksiz halinizden daha çok mutsuz edebilir. Bize bazen estetik olmuş ama burnunu yüzüne yakıştıramamış, bu yüzden eski haline dönme isteğiyle gelen hastalar başvuruyorlar. Sosyal medyadaki resimlerin bir başka tehlikesi de bazı uygulama eklentileri, ışık efektleri ve tabi ki makyaj hileleriyle oynanmış olmaları. Bunlar hep yanlış bir algı yaratılmasına sebep oluyor. Hastamız o burunu yaptırdığı zaman o imajın tamamına kavuşacağını sanıyor. Oysa ki gerçekte öyle bir imaj yok. Bir de yüz güzelleştirmede çoğu zaman tek başına burun estetiği yetmemekte. Bazen çene ya da dudaklara da küçük dokunuşlar yaparak burun estetiğini mükemmelleştirmek gerekmekte. Eğer hasta sadece bir instagram fotoğrafındaki buruna şartlanmadan gelirse ve yapabileceklerimize birlikte uzun uzun konuşarak karar verirsek bu tehlikeden korunmuş ve sağlıklı mükemmellik arayışına girmiş oluruz."

"ELBİSENİN VİTRİNDE GÜZEL DURMASI YETMEZ, SİZİN ÜZERİNİZDE DE GÜZEL DURMALI"

Burnun yüzün tam ortasında olması nedeniyle çok önemli olduğunu belirten Dr. Yeşiladalı, burnun yapısı kadar çeneyle, yanaklarla ve yüzün geri kalanıyla da uyum içerisinde olması gerektiğini açıkladı ve şunları söyledi: "Burnu bir elbise olarak düşünün. Elbisenin vitrinde güzel durması yetmez, sizin üzerinizde de güzel durmalı. Bu konuda hastalarıma ameliyat öncesi bazı önerilerde bulunuyorum, mesela çene ucuna yapılacak küçük müdahaleler burun estetiği ile birleştiğinde çok büyük farklar yaratırlar. Hastaların bu yönlendirmelerde cerrahlarına güvenmeleri çok önem taşıyor."

"BURNUNUZU ŞEKİLLENDİRİLEBİLİR TAŞ GİBİ DÜŞÜNMEYİN"

Burnun ameliyattan sonra asıl şekli almasının uzun zaman sürdüğünü belirten Dr. Yeşiladalı, "Burnunuzu şekillendirilebilir bir taş gibi düşünmeyin, ameliyat sırasında yapılan işlemler ve şekillendirilen kıkırdaklar ve kemikler bir iyileşme sürecinden geçiyorlar. Bu her gün az da olsa değişikliklerin devam ettiği bir iyileşme dönemi. Bu dönemde mümkün olduğu kadar direkt güneş ışınlarından uzak durmak, küçük darbelerden bile sakınmak, ilk 3 ay gözlük kullanmamak ve her şeyden önemlisi sabırlı olmak önemli. Ve şunu asla unutmamak gerekir, plastik cerrahların yapacağı hiçbir estetik ameliyat, özgüvenin ve mutluluğun vereceği güzellik ışıltısını tek başına sağlayamaz" dedi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!