Ünlülerin değişmeyen adresi ‘Tavacı Recep’in müthiş sihri

Açılalı aylar oldu. Eti pek sevmediğim için, bir türlü gidemedim. Halbuki işin başında, çocukluk arkadaşım ve bir zamanlar, İzmir’in en yakışıklı delikanlılarından, Kağan Oğuzbeyoğlu var.

Haberin Devamı

Daha açılmadan, Kağan davet edip, inşaatı ile ilgili bilgiler vermişti. Açılışı zaten çok görkemli oldu. Sanat, cemiyet, siyaset, ekonomi dünyasından, pek çok ünlü isim vardı. Açılıştan sonra da öyle. Rezervasyonsuz müşteri almadıklarını bile duydum... Neyse uzatmayayım. Birinci Kordon’da muhteşem, tarihi bir binada hizmet veren, Tavacı  Recep’ten söz ediyorum. Dostlarım Dr. Nazan ve Dr. Serdar Pedükcoşkun çifti ve Gülengül Uslu ile gittim. Harika bir geceydi. Sevgili Kağan sık sık gelerek bizi bol bol bilgilendirdi...

Tatlıses Tiran’da da star

Dr. Serdar, Tiran’da görevli. Çok başarılı ve çok sevilen bir doktor. Sohbet sırasında iki olay anlattı ki, size de aktarayım istedim. Bir akşam, bir lokantada yemek yerken, bir masada üç Arnavut konuşuyormuş. İçlerinden biri Serdar’a dönüp, “afiyet olsun” demiş. Serdar da “Oooo Türkçe biliyorsunuz” demiş. Adam, Yunanistan’da çalışıyormuş. İki sene önce, İzmir Karşıyaka Mavişehir’de bir akrabalarını ziyarete gitmiş. Dönerken, akrabası adama, bir Atatürk altını vermiş. “İster sat, istersen de anı olarak sakla” demiş. Adam “Bunun üzerinde Atatürk var nasıl satarım. Bir dünya lideri o. Ancak kalbimde taşırım onu” demiş. Eşine kolye yaptırmış. Serdar’a bunları gözleri dolarak anlatmış. Serdar’ın da gözleri dolmuş. Bir de Tiran’da, adım başı, Serdar’ı tanıyan hemen herkes İbrahim Tatlıses’i soruyorlarmış. Ardından da Arnavutça ‘Mavi Mavi’ şarkısını mırıldanıyorlarmış...
25 bin kişi yemek yemiş
Biz sohbet ederken, sevgili Kağan geldi. Tavacı Recep’in bulunduğu binanın, 1895 senesinde yapıldığını söyledi. Gerçek değeri bilinmiyor. Ama ben buraya en az 3-4 trilyon lira para harcandığını duydum. Binanın sahipleri, Avusturya kökenli laventen bir aileymiş. Bunlardan, Haraçcı Ailesi’ne geçmiş. Yusuf Haraçcı’dan, kızı Hülya Kendir’e kalmış. Uzun yıllar Kendir Ailesi yaşamış. Bina içinde yer alan ve antika değeri olan eşyalar arasında, bina ile aynı yaşta olan dev bir ayna, avizeler mevcut. Bir de 1930 senesi imalatı, değerli avizeler var. Şu an için, iç mekan ve dış bahçe olarak, toplam 600 oturma kapasiteleri varmış. Diğer mekanlarında da olduğu gibi, ortalama, gün de 800 kişi yemek yiyormuş. Bir ay içinde, yaklaşık 25.000 kişi yemek yemiş...

Haberin Devamı

110 kişi çalışıyor

Haberin Devamı

Kağan sanat, siyaset, ekonomi, popüler dünyadan pek çok ünlü ismin yemek yediğini söyledi. Aralarında, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Sadettin Tantan, Vali Cahit Kıraç, Aziz Kocaoğlu, Hakan Tartan, Gürsel Tekin, Emniyet Mdr. Ercüment Yılmaz, Süha Tanık, Işılay Saygın, Ekrem Demirtaş, Necip Kalkan, Atıl Akkan, Ender Yorgancılar, Işınsu Kestelli, Mahmut Özgener, Kemal Çolakoğlu, Cem Bakioğlu, Oğuz Tatış, Rıza Akça, Mesut Bayrak, Azat Yeşil, Öner-Bülent Akgerman ve İzmir cemiyet hayatının pek çok ünlü ismi varmış. Kadir İnanır, Volkan Severcan, İzzet Yıldızhan, Özcan Deniz gibi popüler isimler de gelmiş. Toplam 110 kişi çalışıyormuş. Personelin büyük çoğunluğu Diyarbakır, Denizli ve İzmirliymiş.

Haberin Devamı

Günlük 350 kilo et

Spesiyalleri arasında, kaburga dolma, et tava, mumbar dolması başta olmak üzere, gerdan kebabı, incik haşlama, taraklık başta geliyor. İrmik helvası ve Recep Usta spesiyali cevizli baklavası ikram olarak veriliyor. Başlangıç olarak, ekşili kuru patlıcan dolması, çiğ köfte, haşlama içli köfte de ikram olarak geliyor. Günlük 300-350 kg arasında et tüketiliyor. Tatlı olarak ise, 15 kg irmikten imal edilen helva ve 30 kg baklava bitiriliyor.

İlk kez İzmirli ikiz anneleri özel bir gecede buluşuyor

Avukat Derya Aksu, Arin ve Arden’in annesi. Arin ve Arden dünya şekeri ikizler. Onları mail yoluyla tanıdım. Derya Aksu’yu da. İkiz annelerinin, 1 Nisan 2011’de çok anlamlı bir organizasyonla buluşacaklarını söyleyince, hemen heyecanlandım. Sizlerin de böylesine güzel bir olaydan haberinizin olmasını istedim. 1 Nisan 2011’de Karşıyaka Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde, saat 20.00 de, Aegean Band Konseri eşliğinde, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çocuk Servisi yararına, müthiş bir gece düzenleniyor.

Haberin Devamı

Haydi bilet alın

Gecenin geliri ile Tepecik Hastanesi Çocuk servisinde, el verdiği ölçüde odalar yenilenecek, ayrıca, 120 adet çocuk servis odasına, 37 ekran televizyon alınacak. Derya Aksu, “ikizanneleri.net olarak, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çocuk servisindeki, hasta çocukların, daha iyi koşullarda iyileştirilebilmesi adına, bu adımı attık. Ayrıca, geleceğin sağlıklı bireyleri, bugünün sağlıklı çocukları için, (Seyirci değil, oyuncu olmaya var mısınız) diyoruz” diyor.    
Konser biletleri için;
bilgi@ikizanneleri.net email adresine yazabilir ya da 0.553.2157301 nolu telefondan arayabilirsiniz. Konser verecek grubu daha yakından tanımak isterseniz www.aegeanband.com adresini inceleyebilirsiniz. Ana Sponsor Next&Nextstar ise, bu gecedeki konser masraflarını üstlenmiş. www.ikizanneleri.net sitesi, internet ortamında, ilk ikiz anneliği dayanışmasını, ikiz anneleri, yahoo grubunu kurarak, başlatmış. İkiz anneleri grubunun kurucusu, Dr. Emel Ceyhun Sabır tarafından, tüm ikiz annelerine hediye edilmiş. Sitenin misyonu, ikiz ve üçüz bebek sahibi annelerinin, gebelik, doğum ve annelik süreçlerini daha kolay, daha bilgili ve çok daha  keyifli olarak geçirmelerini sağlamak.

Haberin Devamı

Biraz da turizm

Komşuya Türkiye’den destek

Tura Turizm’in İzmirli patronu Ahmet Babaeren, sevdiğim bir arkadaşım. Eşi ile İzmir Kız Lisesi’nden de okul arkadaşıyız. Ara sıra uğrayıp, Umut, Seda ve Babaeren ile sohbet etmek hoşuma gidiyor. Hafta başı yine uğradım. Şu aralar komşu ile vize sorununa çözüm aranırken, Babaeren, “Yedi katlı Horizon gemisi ise Türkiye’den, Yunanistan’a, yani komşuya, adalara haftada iki kez sefer yapılacak” dedi. Dünya da ekonomik krizinden, en çok etkilenen ve ülkenin malvarlıklarını bile satışa çıkaran Yunanistan, ancak, 2010 yılı yaz aylarında, biraz rahata kavuştu. Çünkü, global krizin, en az etkilediği sektör olan, Turizm, Yunanistan’ın kurtarıcısı olmuş. Babaeren, “O dönem, Yunanistan’a, en çok turist, Türkiye’den gitmişti. 2011 yılı turizm sezonunda da Yunanlıların beklentisi, yine Türkiye’den, adalarına gelecek olan turistler” diyor...

Hareket, İzmir ve İstanbul’dan

Türkiye’den gelecek yolculara, vize sorulmayacak. Yunanistan, Türkiye’den kalkacak birçok kruvaziyer gemisine de, ev sahipliği yapacak. Babaeren, bu konuda bakın nasıl konuşuyor; “Bunlardan birisi de dünyanın en büyük Cruise gemilerinden olan, 7 katlı Horizon gemisi. Sektörünün öncülerinden, Tura Turizm tarafından yapılan tur ve organizasyonlarla, temmuz ve eylül ayları arasında, pazartesi İzmir’den, salı ise İstanbul’dan hareketle, komşu ülke Yunanistan ve adalarına uğrayacak. Her hafta, Yunanistan’a, yerli ve yabancı 1900 yolcu götürecek.”

Yazarın Tüm Yazıları