GeriSeyahat Ünlülerin alışveriş merkezleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ünlülerin alışveriş merkezleri

Ünlülerin alışveriş merkezleri

Sosyete ve medya dünyasının ünlü isimleri her yıl dünyanın alışveriş başkentleri sayılabilecek bu beş şehre akın ediyor. Gelin ünlüler nerelerden alışveriş yapıyor birlikte bakalım.

Yolu düşen herkesin alışveriş çılgınlığına kapılacağı, ünlü mağaza ve alışveriş merkezlerine ev sahilpliği yapan bu en ünlü 5 alışveriş kentinte neler var merak ediyorsanız, detaylar yazımızda.

1. New York

Ünlülerin alışveriş merkezleri

New York, alışverişin iddialı adreslerinden biridir. Fifth Avenue’deki pırıl pırıl mağazaların yanı sıra, Bloomingdale’s, Barneys New York, Macy’s, Saks, Bergdorf Goodman ve Henri Bendel gibi lüks ürünler satan büyük mağazalar da aklınızı başınızdan almaya aday. Soho ve Greenwich Village da alışveriş için popüler adreslerden.

NEW YORK'TA NEREDE ALIŞVERİŞ YAPILIR?

Pahalı bir şehir olmasına karşın, New York’tan alışveriş yapmak için mutlaka uçuk rakamlar ödemenize gerek yok. Şehre 40 dakikalık mesafede bulunan Woodbury Premium Outlet’e giderek, tasarım ürünleri çok hesaplı fiyatlara alabilirsiniz.

2. Londra

Ünlülerin alışveriş merkezleri

Gerçek bir alışveriş cenneti olan Londra’da aradığınız şeyi bulamamanız neredeyse imkansız. Harrods, Selfridges & Co., Liberty, Fortnum & Mason ve Harvey Nichols gibi çok katlı büyük mağazalarda birçok lüks markaya ait kıyafet ve aksesuarları bulabilirsiniz.

Alışverişinizi açık havada yapmayı tercih edenlerdenseniz; Covent Garden, Oxford Street, Regent Street ve Bond Street’te pek çok ünlü markanın mağazalarını bulabilirsiniz. Vintage eşyalardan, fotoğraflardan ve ikinci el kitaplardan hoşlanıyorsanız Portobello Road da sizin için doğru adres olacaktır.

Gidello Öneriyor: Kendi Londra turunuzu oluşturun.

3. Milano

Ünlülerin alışveriş merkezleri


Alışveriş için en doğru şehirlerinden biri olan Milano, birçok sokağında moda devlerine ev sahipliği yapar. En ilham verici defileler Milano Moda Haftası'nda sunulur.

Galleria Vittorio Emanuele’de hem İtalyan hem de global markalardan alışveriş yapabilirsiniz. Via Monte Napoleone ve Via della Spiga da alışverişin kalbinin attığı noktalardandır.

4. Paris

Ünlülerin alışveriş merkezleri


Başka bir alışveriş cenneti ise Paris'tir. Müthiş mimarisi ve lüks markalarıyla Galeries Lafayette, Paris’in en gözde alışveriş merkezlerindendir. Aynı mantıkla hizmet veren Printemps ve Le Bon Marché da alışveriş tutkunlarının mutlaka uğraması gereken adreslerdir.

Hem caddeleri gezip hem alışveriş yapmak isteyenler içinse Avenue Montaigne ve Champs Elysées de birçok ünlü markayı barındırır. Hem tasarım hem ilginç ürünler keşfetmek isteyenlere ise Rue Saint-Honoré’deki Colette’e uğramalarını öneririz. Ünlü markaları daha uygun fiyatlara almak içinse Paris’e bir saatlik mesafede bulunan La Vallée Village adlı outlet alışveriş merkezine kısa bir yolculuk yapabilirsiniz.

5. Madrid

Ünlülerin alışveriş merkezleri


Gran Via, Plaza Mayor ve Puerta de Sol’da birçok ünlü markanın mağazalarını bulabilirsiniz.

El Corte Ingles isimli çok katlı mağazada da keyifli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz. Salamanca Bölgesi'nde ise daha ziyade lüks mağazalar ve tasarım ürünler satan butikler bulunur.

 Şimdi eğer bu şehirlerde ufak bir alışveriş kaçamağına hazırsanız sizi böyle alalım

False