Ünlü yatırımcıdan önemli tahmin

Güncelleme Tarihi:

Ünlü yatırımcıdan önemli tahmin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 09:27

Dünyaca ünlü yatırımcı Mark Mobius, Fed'in olası faiz artışının gelişen piyasaları etkilemeyeceğini söyledi

Haberin Devamı

Türkiye'de de yatırımları bulunan dünyaca ünlü yatırımcı Mark Mobius'a göre Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) olası bir faiz artışı gelişen piyasalar üzerinde etkili olmayacak.

Bloomberg'de katıldığı yayında Templeton Gelişen Piyasalar Grubu Yönetici Başkanı Mark Mobius Fed'in faiz artışının doların seyri, ABD Başkanı Donald Trump'ın ekonomi politikaları ve piyasalar üzerindeki riskler açısından nasıl bir rol oynayacağına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fed'in faiz artışının gelişen piyasalar üzerinde bir etki yaratmayacağını söyleyen geriye doğru 10 yıllık zaman dilimine bakıldığında Fed'in faiz oranları ile gelişen piyasalar arasında bir ilişki olmadığını belirtti. Faiz oranları yukarı çıktığında gelişen piyasalar endeksinin de yukarı çıktığını ifade eden Mobius, yatırımcıların Fed'e çok fazla odaklandığını Fed'in bu yıl üç faiz artırımına gitmesinin oldukça olası olduğunu söyledi.

Mobius, geçen hafta yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin cazibesini koruduğunu ve Türkiye'ye yatırım yapacaklarını söylemişti.

2016 yılı sonunda Franklin Templeton Investments, Doğtaş Kelebek Mobilya sermayesinin yüzde 1,69’unu borsadan alarak Türk mobilya sektörüne yatırım yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!