Ünlü tasarımcılardan 2012 Akdeniz Kadını

Haberin Devamı

 

Ünlü tasarımcılardan 2012 Akdeniz KadınıTasarımlarıyla büyük beğeni toplayan Siren Ertan Çarmıklı, yaz tatili için ürettiği, ‘Siren Ertan ISTANBUL - 7800 Tatil Koleksiyonu’nu bir başka İzmirli, İnci Denizel’in takılarıyla birleştirdi. İki tasarımcının kendi gözlerinden yorumladıkları Akdeniz Kadını görüntüsü oluştu. Her ikisi de lise arkadaşım olan Siren ve İnci henüz okul yıllarındayken yetenekleriyle dikkat çekerken bugün geldikleri nokta bir İzmirli olarak beni çok gururlandırıyor. En büyük mutluluğunun sunduğu güzel tasarımlarla insanları mutlu etmek olduğunu söyleyen Siren Ertan ve İnci Denizel’le yazın tüm canlılığını yansıtan koleksiyonları eşliğinde sıcak bir sohbet gerçekleştirdik.

Siren Ertan

Haberin Devamı

Ünlü tasarımcılardan 2012 Akdeniz Kadını

TALEP GELİNCE HAZIR GİYİM KOLEKSİYONU HAZIRLADIM

 Daha çok kişiye özel ve üstün dikiş kalitesi içeren kıyafetler tasarlıyorken, yaz için koleksiyon hazırlama fikri nasıl oluştu?
-Markamı kurduğum ilk yıllarda küçük çaplı bir plaj koleksiyonu yapmıştım. Müşterilerimin gözdesi olan platformlu ayakkabılarıma ilgi her geçen yıl büyüyor. Punto’ya hazırladığım ikinci deri-süet koleksiyonu da kısa sürede tükendi. Parfümüm başarı ile ilerliyor. Kısaca hazır ürün adına markamın gördüğü yoğun talepten yola çıkarak ‘Siren Ertan Istanbul-7800 Tatil Koleksiyonu’nu hazırladım. 
Her yıl yeni koleksiyon olacak mı?
-Koleksiyon önce İstanbulluların talebiyle Nişantaşı Abdi İpekçi’deki Punto mağazasında satışa sunuldu. Bodrum-Hotel Grand Yazıcı’nın otel butiğinde yer alıyor. Ve tabi ki her yaz kadınların isteklerini takip etme fırsatı bulduğum ve bu yüzden koleksiyona ismini verdiğim 7800Çeşme’de satılıyor. Alaçatı’dan isteyenler de var ama asıl işimin yoğunluğu ile yetişemedim henüz. Şu andaki başarısına bakarsak evet, daha da üzerine düşerek tatil koleksiyonumu geliştireceğim.

Haberin Devamı

MUSTAFA TAVİLOĞLU İŞ HAYATIMDAKİ DÖNÜM NOKTASIDIR

 İzmirlisin ama iş hayatındaki dönüm noktası İstanbul’a gitmen mi?
-Aslında dekoratör olmak istiyordum ama İzmir Güzel Sanatlar’da iç mimari yoktu. Ben de ikinci isteğim olan ‘Tekstil Tasarımı’nı seçtim. Dekorasyon merakımı ise üniversiteden sonra arkadaşlarımın mağazasında çalışarak geliştirme yoluna gitmiştim ki orada Mustafa Taviloğlu’yla tanıştım. Mustafa Ağabey, iş hayatımın, hatta hayatımın dönüm noktası oldu.
 Neden?
-Çünkü, ‘sende cevher var’ dedi ve onunla çalışmamı çok istedi. Beni İstanbul Mudo’larda yeni kurduğu bir bölüm için çağırdı. Bana, ‘Siren sen erken evlenmek istemezsin, yıllarını harcama, gel İstanbul’da iş hayatına daha fazla hakim ol, çok başarılı olacağına inanıyorum kızım’ dedi. Ailem de destekledi. Gerçekten onunla çalışmak bir şanstır. Profesyonel iş hayatını da yaşamış oldum böylece.

Haberin Devamı

OSCARLARA ELBİSE VERMEKTENSE ARKADAŞIMIN GELİNLİĞINİ DİKMEK DAHA HEYECANLI
 Kendi işini kurma fikri nasıl oluştu?
Gökhan ile evlilik sürecinde profesyonel iş hayatımla evliliğimizin yürüyemeyeceğini gördüm. Çünkü o, ‘tatile çıkalım’ dediğinde katılamamak, herkesle muhatap olmak gibi detaylar bizi zorluyordu. Bir seçim yapmam gerekiyordu. Ömrümü işinde duayen olan kişilerle çalışarak geçirmeyi planlarken kendi işimi kurdum.
 Gururlandığın işlerin hangisi?
-O kadar çok ki. Çünkü ben bir ailenin en özel günlerini paylaşıyorum.
Müşterilerim olarak gelip artık en özel dostlarım olan kişiler benim
işimdeki en büyük kazancım!
 Yurtdışında markanı tanıtmak ister misin?
-Bu aslında markama olan güvenimi, kontaklarımı ve imkanlarımı düşünürsek çok istesem başarabileceğim bir şey benim. Ama müşterilerimle kurduğum duygusal ilişkiler, paylaştığımız o süreç, sonrasındaki teşekkürler ve süren dostluğumuz benim için Amerika’da tanımadığım ünlü birinin kıyafetimi giymesinden ya da satın almasından çok daha önemli. Yani çocukluk arkadaşımız Gülnihan’ın gelinliğini yapmak beni Oscar’lara elbise vermekten çok daha fazla mutlu ediyor.

Haberin Devamı

YAZ TASARIMLARIMLA İNCİDEN TAKILARI ÇOK YAKIŞTI
İnciden markasıyla nasıl buluştunuz?
-Ben, bana ulaşan tüm çocukluk arkadaşlarımla görüşmeyi sürdürüyorum. Üstelik bu kişi İnci gibi üretmeyi seçmiş, çok çalışan bir arkadaşım olduğunda başarılarıyla gurur duyuyorum. Elimden geldiğince destek olmak istiyorum.
Tıpkı İnci’nin de benim için istediği gibi. Takılarına
bayılıyorum ve tatil koleksiyonumla da çok uyuyor.
 İzmirlilerin dayanışması diyebilir miyiz buna?
- Bana sorarsan İzmirliler genleri, kökleri, altyapılarıyla çok özeller ve bir sürü alanda çok yetenekliler. Tek sorun biraz tembellik. Yoksa çalışmayı, üretmeyi, kendini geliştirmeyi ve dünyalı olmayı seçenler zaten çok başarılı oluyorlar.

İNCİ DENİZEL

Haberin Devamı

Ünlü tasarımcılardan 2012 Akdeniz Kadını

İNTERNET ÜZERİNDEN TÜM TÜRKİYE’YE ULAŞIYORUZ
 İnciden markası artık sadece İzmir değil tüm Türkiye’de tanınmaya başladı?
-Evet 2 yıldır www.incidenonline.com adlı sitemizden başta İstanbul olmak üzere Kahramanmaraş, Erzurum, Mersin, Kayseri, Zonguldak, Ankara’ya gönderiyoruz. Ayrıca Trendyol, Markofoni,1v1y, Enmoda.com gibi online alışveriş sitelerinin tasarım bölümlerinde her ay özel hazırladığımız koleksiyonları satışa sunuyoruz. Ayrıca İstanbul Harvey Nichols ve Brandroom’da da satış noktalarımız var.

BİR KOLYEYE 3 GÜN HARCADIĞIMIZ OLUYOR
 Son dönem takı çok moda oldu ama İnciden’in farkı ne?
-Tasarımlarımı yaparken, ‘insanları nasıl daha fazla şaşırtırım’ diye düşünüyorum. Her üründe çok emek var. El yapımı yarıdeğerli taşlı deri bir kolye için 3 kişi 2 -3 gün emek veriyoruz. Beğenmiyoruz, bozuyoruz defalarca değiştiriyoruz. Ama hiçbir zaman bu uzun süreç bizi sıkmıyor, ben ve ekibim her zaman kusursuzu yakalamaya çalışıyoruz.


AMERİKAN ELLE’DEN TEKLİF GELDİ
Bundan sonra neler yapacaksınız
-Yıllardır, ‘Türkiye Vogue dergisine nasıl çıkarım’ diye düşünürken  NY Elle dergisi Amerikalı çekim ekibi Topkapı Sarayı’nda çekimler yaparken takılarımı görüp kullandılar. Amerika çekimleri için de koleksiyonlar hazırlıyoruz. Ekim ve Kasım’da NY Elle dergisinde olacağız. Bir de İnciden markasiyla Avrupa’da küçük de olsa bir butik açmak istiyorum.


SİREN ERTAN’IN GİYSİLERİ VE PARFÜMÜ BENİM TAKILARIM
Siren Ertan markasıyla buluşmanız nasıl gerçekleşti?
-Siren zaten okul arkadaşım. Uzun yıllar sonra ortak arkadaşımız Nihan vasıtasıyla tekrar biraraya geldik. Kendisinin tarzını zaten hep beğenirdim. Yaza özel hazırladığı tatil koleksiyonunu görünce beraber düşündük ki onun giysileri, parfümü ve benim takılarımla tam bir Akdeniz kadınını yansıtabiliriz.  

 

 

Yazarın Tüm Yazıları