Ünlü tarihçi Uğurluel, Çanakkale Zaferini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü tarihçi Uğurluel, Çanakkale Zaferini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2018 18:24

Ünlü tarihçi Uğurluel, Çanakkale Zaferini anlattı

Haberin Devamı

YAHYALI, (Kayseri), (DHA) - KAYSERİ'de, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Yahyalı Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı iş birliği gerçekleştirilen 'Çanakkale Zaferi' adlı konferansın konuğu ünlü tarihçi-yazar Talha Uğurluel oldu. 

Yahyalıların yoğun ilgi gösterdiği konferans, Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezinde yapıldı. Konferansa Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Konferansta konuşma yapan TÜGVA Kayseri İl Temsilcisi Ahmet Hidayet Kiraz, "Vakfımız, İstanbul merkezli olarak 2013 yılında kuruldu. Kayseri’deki temsilciliğimiz Ocak 2015'te açıldı. Amacımız; Allah’ın rızası ile milli ve manevi değerlerimize bağlı, yenilikçi, dinamik ve devamlı üreten bir nesil yetiştirmeye çalışmaktır. Bundan dolayı Türkiye’de 81 ilde ve 350’yi aşan ilçede aktif olarak hizmet etmekteyiz. 19 Mart 2018 Pazartesi günüde Yahyalı temsilciliğimizin açılışını yapacağız. Tüm kardeşlerimizi bekliyoruz. Bu konuda bize yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanımız Esat Öztürk’e teşekkür ediyorum“ diye konuştu.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ise, "Belediyeciliğin iki yönü vardır. Biri teknik belediyecilik, diğeri sosyal belediyeciliktir. Bu iki yönü yan yana uzanan iki ray gibi düşünürsek, bu iki raydan birlikte gidilirse bir anlam ifade edecektir. Belediyeciliği teknik yönünden sıkıntılar her zaman olur, ama sosyal ve kültürel belediyecilikte yönünde sıkıntı olmaz. Orada her zaman güzellik ve dua var diye düşünüyorum. Belediyeler her zaman şemsiye görevindedir. Dernekler, vakıflar ve cemaatler üstü bir kurumdur. TÜGVA Kayseri ve Yahyalı temsilcilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konferansa Sultan II. Abdülhamid Han tişörtü giyerek çıkan Talha Uğurluel de, yaklaşık 1.5 saat boyunca Çanakkale Zaferi’nin öncesini ve sonrasını fotoğraflar eşliğinde anlattı. Uğurluel, “Çanakkale harbinden önce dünya İtilaf ve İttifak devletleri olarak ikiye ayrılmış durumdaydı. 1. Dünya Savaşına girmememize rağmen Osmanlı Devleti,  Almanya, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ve Bulgaristan ile İttifak Devleri arasında yer aldı. Diğer İttifak Devletleri bizi savaşa sokmak için hamleler yaptılar. Ordumuzun komite kademelerinde Alman komutanlar görev almaya başladı. ” dedi.

Konferansında 1. Dünya Savaşında Osmanlı’nın Savaştığı cepheleri anlatan Talha Uğurluel, cephelerde Osmanlı’nın önemli başarılar elde edildiğini ama müttefikleri yenilince de Osmanlı’nın da ağır bir anlaşmaya imza attığını belirtti. Çanakkale Savaşında Türk milletinin yaptığı büyük fedakârlığı dile getiren Uğurluel “ Çanakkale, bıçağın kemiğe dayandığı an demektir.” diye konuştu.

Konferansın ardından Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Talha Uğurluel’e plaket takdim etti.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!