Ünlü markalar marka ünlüler

Haberin Devamı

BÜYÜK kadranlı saatleriyle tanınan Hollandalı saat firması TW Steel’in “Kıvanç Tatlıtuğ Special Edition” saatlerinin tanıtımı geçen hafta, Suada’da yapıldı. Bu Türkiye’de bir ilk. Çünkü ilk kez bir Türk sanatçı için özel olarak tasarlanan saatler Türkiye, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler de dahil olmak üzere tüm dünyada satışa sunulacak.
Saatin deri kayışı Kıvanç Tatlıtuğ’un gözlerinin renginden esinlenerek mavi deriden yapılmış. Mavi renk TW Steel için de bir yenilik olmuş ve ilk kez koleksiyonlarında mavi deri kullanmışlar. Saatin tasarımı şık ve kullanışlı. Daha da önemlisi marka yüzü olarak özellikle Ortadoğu’da ve Balkanlar’da geniş bir hayran kitlesine sahip olan Kıvanç Tatlıtuğ’un seçilmesi pazar payına etkisi açısından oldukça akıllıca olmuş.
Kağıt bebeklerle dünyası
Sanat camiasının yıldızları ve podyumların kağıt bebekleri moda dünyasıyla her zaman içiçe olmuşlardır. Hatta bazen bu içiçe olma durumu yalnızca tanıtımlar ve reklamlarla da kalmaz. Yıldızlar bilfiil tasarımlara imza atarlar.
Kendi adına bir marka oluşturan Jennifer Lopez’in 2008-2009 yıllarında defilelerini görmüştük. Fakat J-Lo’nun moda dünyasındaki macerası pek uzun sürmedi. Penelope-Monica Cruz kardeşler 2009 yılında Mango için tasarım yaptılar ve tasarımları büyük ilgi gördü.
Brezilyalı top model Gisele Bündchen, Ipanema Gisele Bündchen markasıyla kendi tasarladığı sandaletlerden her yıl yaklaşık yirmi milyon çift satıyor. Elle MacPherson iç çamaşırları on dört ülkede satışta. Heidi Klum’ın kendi tasarladığı mücevherlerinin yanı sıra, Birkenstock için tasarladığı terlikleri bulunuyor. Robbie Williams yakın zamanda büyük babasının ismi olan Jack Farrell adında bir marka yaratarak moda dünyasına adım attı. Kate Moss 2007 yılından itibaren uzun bir süre Top Shop için tasarım yaptı. Jessica Simpson, giyim adına A’dan Z’ye herşeyin yer aldığı bir marka yarattı.
Türkiye’de Ahu Yağtu Second Chance isimli vintage bir butik açtı ve ek olarak kendisinin “gardrop detoxu” diye tanımladığı stil danışmanlığı yapmaya başladı. 350 TL’ye beyaz tişört satılmasına sinirlenen Hülya Avşar, bir dönem Mudo mağazaları için tişört tasarımı yaparak, tasarımlarını 19 TL’ye satışa sundu. En son geçen yaz Süper Star’ımız Ajda Pekkan Twist için harika tasarımlar yaptı ve Ajda imzalı ürünler kapışıldı.
Ünlülerin tasarımlarına ek olarak, moda dünyası ve yıldızlar bir noktada daha kesişiyor. Hatırlarsanız geçen yaz bir kısmımız, Koton’un Türkan Şoray’ın eski fotoğraflarından ilham alarak hazırladığı koleksiyonla göğsümüzü gere gere Sultan’ı taşıdık tişörtlerimizde.
BB aksesuarlı özel çantalar
Bu sene başında Dolce&Gabbana moda dünyasında 25. yılını kutlayan Naomi Campbell’ın bu özel senesini sınırlı sayıda ürettiği Naomi tişörtleriyle kutladı, bu seri yaz başında sezona damgasını vurdu. Ve Lancel’in Bridget Bardot özel koleksiyon harika çantaları. Üzeri BB aksesuarlı ve on bir ayrı rengi bulunan çantalar gerçekten çok şık.
En ünlü modacılar tarafından giydirilen ünlülerin, bizim için tasarımlar yapması harika. Fakat modaya yön veren markaların yönlerini ünlülere çevirmeleri ancak bahsi geçen ünlü, Naomi Campbell, Bridget Bardot, Türkan Sultan veya Kıvanç Tatlıtuğ gibi zaten bir “marka” olmuşsa mümkün.


 

Yazarın Tüm Yazıları