Unlu mamul atıkları hayvanlara yem oldu

Güncelleme Tarihi:

Unlu mamul atıkları hayvanlara yem oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2018 14:35

Unlu mamul atıkları hayvanlara yem oldu

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - HAYVAN Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye İl Temsilciliği tarafından, market ve hastanelerden alınan unlu mamul atıkları, sokak ve doğadaki canlılara yem oldu.
Başlatılan 'Taze bayatlar kampanyası' kapsamında yıl içerisinde toplanan yaklaşık 10 tona yakın unlu mamul, gönüllü 25 kişilik bir ekip tarafından, haftanın üç günü, Fakıuşağı Mahallesi, Devlet Bahçeli Bulvarı, Karaçay, Çöp döküm sahası, İstasyon Caddesi ve Salı pazarı civarı,  ile Zorkun ve yaylalarında düzenlenen besleme etkinlikleri ile dağıtıldı.
HAYTAP İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala, yıl içerisinde ortalama 850 saat mesai yapıp, 10 tona yakın unlu mamulün çöpe gitmesini önlemeye yönelik sürdürülebilir bir etkinlik düzenlendiklerini söyledi.
Laçinbala, "İsrafı gözler önüne seren bu çalışma sadece 2 market ve 1 hastanenin dokunulmamış unlu mamul atıklarından oluşmaktadır. Besleme etkinliklerinde yılda  5 bin kilometre yol kat edilmekte ve 300 litre yakıt harcamaktadır. En küçük harcamaları bile minimum seviyede tutarak 1 canlıya daha yardımımızın dokunması amaçlanıyor. 2018 de daha yaratıcı projeler ile sokak hayvanlarına destek vermeği planlıyoruz. Yeni yılda ekmekleriniz çöpe gitmesin" dedi.
Osmaniye Belediyesi Meclis Üyesi Oğuzhan Saçıkara ise bu projenin sürdürülebilir olduğunu belirterek, "Hep birlikte sokak hayvanlarına yönelik besleme faaliyetleri devam etmekte. 2018 yılı için yaratıcı yeni projeler üretilmeye çalışılmakta. Dünya yaşamının sadece insanlara ait olmadığı bilinci ile sokak havyalarına yönelik israfı önleyici değişik kurumlardan alınan ekmeklerle çok ücra köşelerde yaşayan kedi ve köpeklere bu yiyecekleri ulaştırıyoruz. Bu faaliyetlerimize katılım ve ilgi çok yüksek olmaktadır" diye konuştu.

FOTOGRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!