Ünlü kadın puroseverler

Sayıları biz erkekler kadar fazla olmasa da, modern puronun ilk üretildiği tarihten günümüze Küba, Kuzey, Orta, Güney Amerika ve Avrupa'da kadınlar puroyu severek içiyorlar.

1930'da Berlin'de sadece kadınlara ait birkaç puro kulübü olduğunu biliyoruz. 1930'lu yılların bilinen en tanınmış kadın purocuları Bette Davis, Mae West, George Sand, Colette, Marlene Dietrich ve Virginia Woolf'du. Puro içmenin tamamıyla erkek aktivitesi sayıldığı o günlerde kadınların yemekten sonra erkekleri başbaşa puro içmek için yalnız bıraktıklarını unutmayın.

Acaba puronun son yıllarda ülkemiz de dahil olmak üzere kadınlar arasındaki popülaritesi neden arttı? Bu puronun bir moda aksesuarı olarak algılanması olabileceği gibi, biz erkeklerin 150 yıldır puro içme nedenimiz de olabilir. Yani kadınların güçlerini, servetlerini ve prestijlerini kabul ettirmek. Aynen, 'The First Wifes Club' filminde Goldie Hawn, Bette Midler ve Diane Keaton'ın kocalarına karşı kazandıkları zaferi şişman bir puro ile kutlamaları gibi. ABD'de sigara karşıtı hareketlerin kadınlar arasında puro içmeyi popüler hale getirdiği iddia ediliyor.

KADINLARA PURO KULÜBÜ

Çünkü puro sigaraya kıyasla çok daha sağlıklı bir tütün ürünü. Bugün dünyada çoğunluğu yüksek gelir sahibi birçok profesyonel iş kadını bilinçli olarak puro içiyor. Geçen yıl ABD'de 300 bin adet puronun kadınlara satıldığını araştırmalardan biliyoruz.

Sadece kadınlara ait puro kulüpleri, yemek ve geceleri çok olağan artık. Eskiden koca veya sevgililerine puro alan kadınlar bugün kendilerine alıyorlar. Kadınlar günümüzde ayrıca, dünya puro sektöründe tepe noktası yönetici olarak da görev alıyorlar. Günümüzde puroyu gösteriş için değil tutkuyla içen ünlü süper model ve sinema yıldızları göze çarpıyor. Claudia Schiffer, Linda Evangeliste, Ellen Barkin, Lauren Hutton, Sharon Stone, Whoopi Goldberg, Drew Barrymore, Madonna, Demi Moore, Nicole Kidman, Jennifer Tilly, Anne Archer ve Gloria Estefan'ı örnek olarak gösterebiliriz.


New York'ta Big Smoke gecesi

CAO purolarının kurucusu ve başkanı olan Cano Özgener; Cigar Aficionado Dergisi'nin Kasım ayı sonunda New York'ta yapılan 'Big Smoke' gecesinde kendisi de sürekli CAO purosu içen yakın dostu NY Belediye Başkanı Rudy Giuliani'ye 10.000 ABD dolarlık bağış çeki sundu. Bu meblağ 11 Eylül saldırısında yıkılan ikiz kulelerde hayatlarını kaybeden kamu görevlilerinin ailelerine yardım için kurulan fonda kullanılacak.

Cigar Aficionado'nun aylık haber bülteni olan 'Cigar Insider''ın yaptığı yıl sonu araştırmasında, 2001 yılında Cigar Aficionado'da tadımı yapılan Küba dahil 370 puro arasından CAO'nun tüm çeşitlerinin ortalama 90 puanla tam 368 kez en üst sırada yer aldığı ortaya çıkmıştır.

Ülkemizde de çok iyi tanınan CAO markası aslen bir Türk vatandaşı olan Cano Özgener ile çocukları Aylin ve Murat tarafından üretilmektedir.

CAO ile ilgili her türlü bilgiyi www.caointernational.com adresinden temin edebilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları