Ünlü isimler Barış Manço'nun 'Arkadaşım İnsan' şarkısında buluştu

Güncelleme Tarihi:

Ünlü isimler Barış Mançonun Arkadaşım İnsan şarkısında buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2015 09:25

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, hayvanları sevmek ve onları korumak için 'Arkadaşım İnsan' klibi hazırlandı. Barış Manço'nun dillerden düşmeyen 'Arkadaşım Eşşek' parçası için Fuat Saka'dan Leman Sam'a bir çok ünlü isim bir araya geldi.

Haberin Devamı

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, hayvanları sevmek ve onları korumak için 'Arkadaşım İnsan' klibi hazırlandı. Barış Manço'nun dillerden düşmeyen 'Arkadaşım Eşşek' parçası, hayvan hakları savunucusu Serzeniş ekibinin hazırladığı 'Arkadaşım İnsan' klibinin sesi oldu. 'Arkadaşım İnsan' klibi Manço'nun doğum günü olan 2 Ocak'ta (bugün) izleyici ile buluştu.

Bora Er'in yapımcılığını üstlendiği ve Serzeniş ekibinin gerçekleştirdiği 'Arkadaşım İnsan' klibi projesine şarkıcı Leman Sam, Fuat Saka, Mehmet Erdem ve Boğaziçi Caz Korosu gibi önemli isimlerde sesleri ile katkıda bulundu. Projenin yönetmenliğini Şahin Canbolat, şarkının uyarlamasını Bora Er ve Oktay Çaparoğlu, müzik yönetmenliğini ise Muhlis Berberoğlu yaptı. Hazırlanan klip, Barış Manço'nun dillere pelesenk olmuş 'Arkadaşım Eşşek' parçası 'Arkadaşım İnsan' projesinin sesi oldu.

Haberin Devamı

'MANÇO HAYVANLARLA ARKADAŞTI'

Projenin yapımcısı Bora Er, "Arkadaşım insan projesi bir farkındalık projesidir. Günümüz dünyasında insanların doğa ve hayvanları görmezden gelip kendilerini dünyanın tek sahibi olarak görmesine bir tepkidir. Yıllar önce Barış Manço’nun çizdiği hayvanlar arkadaş olabilen, onların dertleri ile dertlenen çocuk modelinin yaşı ilerledikçe bu masumiyetini kaybetmesini işledik. Zaten şarkının başında da hayvanların dilinden bu dostluğun hatırlanması gerektiğini dile getirdik. İnsanların hayvanlara ve doğaya karşı bu kadar bencil davranmasını çözebilirsek dünyadaki bir çok problemi de ortadan kaldırabiliriz. Bu yüzden insanlara 'Arkadaşım Ol' diyoruz." dedi.

BARIŞ MANÇO KİMDİR - FOTO GALERİ

Klibin ortaya çıkışı ile ilgili Er şu şekilde konuştu: "Proje aslından Oktay Çaparoğlu’nun 'Arkadaşım İnsan' sözlerini yazmasıyla başladı. İlk başlarda bu sadece kendi aramızda söylediğimiz bir şarkıydı. Daha sonraki süreçte bunu bir proje kapsamında değerlendirebileceğimizi düşündük ve proje yazım aşamasına geldi. Şarkının sözlerini tamamlamamla birlikte ekip arkadaşlarımızla çalışmalara başladık. Bu süreçte proje farklı bir boyut kazandı ve uzun çalışmalar sonunda bugünkü halini aldı."

Haberin Devamı

SERZENİŞ - ARKADAŞIM İNSAN

Haberin Devamı

'ARKADAŞIM İNSAN PROJESİ BİR EKİP ÇALIŞMASIDIR'
Çalışmalarından memnun kaldıklarını belirten Er, "Öncelikle Manço ailesine ve yasal süreçte projenin gerçekleşmesini sağlayan Müzikotek’e teşekkürler. Arkadaşım İnsan, projesi bir ekip çalışmasıdır. Projeye değerli emekleri ile hayat veren tüm ekip arkadaşlarımıza ve yanımızda olan herkese sonsuz teşekkürler." diye konuştu.

Daha önceki çalışmalarından da bahseden yapımcı Er, "Serzeniş grubu olarak daha önce Ege Üniversitesi ile kadına yönelik şiddeti konu alan 'Dur De' projesini gerçekleştirmiştik. Bu proje kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde ise mavi kapak projesine dahil olarak engelli vatandaşlarımız için tekerlekli sandalye temin etmeye çalıştık. Şimdi de hayvanları ve doğayı merkezine alan bir proje gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte farklı tarzlarda da olsa sosyal sorumluluk projelerine devam etmek istiyoruz. Çünkü bu konuyu içselleştirmiş bir ekibe sahibiz." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Serzeniş ekibi kamera arkasında çalışırken hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Ünlü isimler Barış Mançonun Arkadaşım İnsan şarkısında buluştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!