Ünlü iş adamının kaçırılmasında ilginç detaylar

Güncelleme Tarihi:

Ünlü iş adamının kaçırılmasında ilginç detaylar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2013 14:33

GAZİANTEP'te fidye için kaçırılan ve dün gece Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde düzenlenen operasyonla kurtarılan işadamı Ahmet Şireci'ye 5 milyon dolarlık senet imzalatıldığı ortaya çıktı. Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven ve Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın operasyonla ilgili detayları anlattı.

Haberin Devamı

Gaziantep'te geçtiğimiz Çarşamba günü kaçırılan işadamı Ahmet Şireci. Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Yorulmaz ve Kılıçlar köyüne düzenlenen operasyonla kurtarıldı. Gaziantep ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün dün saat 02.00 sıralarında düzenlediği operasyonla kurtarılan işadamı Şireci'yi Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, bugün bir süre polis evinde ağırladı.

'KONUŞAMAM'

Bitkin ve halsiz olduğu gözlenen iş adamı Ahmet Şireci, burada gazetecilerin sorularına kısa yanıtlar verdi. Diyarbakır ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür eden Şireci, "Şuan da soruşturma aşamasında olay, soruşturma bitsin her şey aydınlansın. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bir devlet başkanının yapamayacağı bir operasyon yaptı çok teşekkür ederim. Şuan da soruşturmanın selameti açısından konuşamam" dedi.

Haberin Devamı

"ADRESLERE OPERASYONU UYGUN GÖRMEDİK"

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, operasyon yapılırken özellikle iş adamı Şireci'in zarar görmemesi ve hayatının tehlikeye girmemesi için dikkatli bir operasyon düzenlendiğini söyledi. Güven, şöyle dedi: "Zanlıların çeşitli suçlardan kayıtları var ama böyle bir olaydan yok. Gaziantep polisinin çalışmasıyla, Gaziantep polisi ekipleriyle buraya geldiler. Kaçırıldığında ihbar geliyor yanında bir arkadaşı onu orada bırakıyorlar. Ahmet Şireci Bey'i alıyorlar. O esnada teknik olarak kimlerin kaçırabileceğini takip etti arkadaşlarımız. Buraya bizim kullanabileceğimiz donelerle geldiler. Biz de istihbarat, asayiş, buradaki diğer bütün birimler çalıştık.

Kaçırdıkları yer jandarma bölgesinde olmasından dolayı, tam nokta olarak bilmediğimiz bir yer, bu yüzden adreslere operasyon yapmayı uygun görmedik. Yani hayati bir endişe olabilir diye. Öldürebilirler geldiğimizde, tam noktayı bilmiyoruz belki bir mağara veya sığınıkta tutuyorlar endişesiyle biraz bekleyerek genişletelim dedik. Geliştirdik, teknik kullanıldı. Şahısların, biraz da soruşturma selameti açsından fazla ayrıntı vermek istemiyorum. Arkadaşlar Şanlıurfa'ya gittiler orada da çalışma yaptılar. Şahısların köyden çıkışlarını aldık. Birde öncü araç kullandılar, öncü araç bizim uygulama noktamıza geldi. Şüphelenmesinler diye onları normal bıraktık. Onlar gittiler daha sonra diğer aracın yerini tespit ettik. Gidip Ahmet Bey'i aynı araçta şahıslarla beraber aldık. 4 kişi burada 2 kişi de Gaziantep'de gözaltına alındı. Herhangi bir silah ateşlenmedi kimsenin canı yanmadı. Güzel bir operasyon oldu"

Haberin Devamı

"BÜYÜK SİLAHLARLA 5 MİLYON DOLARLIK SENET İMZALATMIŞLAR"

Gazeticilerin kaçırılan iş adamıyla ilgili fidye istenip estenmediği yönündeki sorusu üzerine Emniyet Müdürü Güven, "Fidye var, 5 milyon dolar istemişler. Daha önce hiç tehdit almamış. Hatta 'Benim başıma nasıl geldi' diye düşünüyor. Çok güzel ve sevilen bir insan tespit etmişler, araştırmışlar büyük bir ön hazırlığı var öyle gözüküyor. Uzun süre hazırlık yapıp bu işi yapmışlar. Gaziantep'ten alıp getirmişler. Bu işi profesyonelce yapmaya çalışan bir grup, öyle diyebilirim. Darp, cebir yok, ama büyük silahlar kullanılmış, şunu imzala demişler. Henüz o senetler yok arkadaşlar araştırıyor. Zanlıların üzerinden silah çıkmadı" dedi.

Haberin Devamı

İşadamı Ahmet Şireci'ye Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne ait helikopterle kaçırıldığı alanda keşif gezisi yaptırıldı. Şireci, daha sonra karayoluyla Gaziantep'e götürüldü.

EMNİYET MÜDÜRÜ: TERÖR ÖRGÜTÜ SÜSÜ VERİLMEK İSTENİYORDU

Ahmet Şireci'nin kurtarılmasının ardından, Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın basın toplantısı düzenledi. Gaziantepli sanayicinin çarşamba gecesi kaza süsü verilerek kaçırıldığını anlatan Ömer Aydın, olayın aydınlatılması için çalışmalara başladıklarını ifade etti. Şireci'nin kurtarılması için Terör, Asayiş, Kaçakçılık ve İstihbarat şubelerinde görevli 50 polis ile özel bir ekip kurarak titiz bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Aydın, 24 saat geçmeden kaçırma olayını gerçekleştiren şüphelilerin kimliklerini saptadıklarını kaydetti.
Şüphelilerin sanayici Şireci'yi kaçırarak Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalındaki bir köye götürdüklerini anlatan Aydın şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Olayın ardından oluşturduğumuz özel ekip 24 saat geçmeden Ahmet Şireci'yi kaçıranların kimliğini saptadı. Yaptığımız araştırmada Şireci'nin Lice kırsalında hassas bir köye götürdüklerini belirledik. Şüphelilere yönelik başlattığımız takipte, bu kişilerin adi bir fidye olayına terör süsü vermek istediklerini anladık. Sanayicimizin bulunduğu köyün hassas olması ve can güvenliğinin sağlanması için takibimizi sürdürdük. Bu süreçte Ahmet Şireci'yi kaçıranlar ailesiyle temas kurmadı. Son olarak dün gece fidye talebi yapılmak üzere Diyarbakır'da başka bir adrese götürüleceğini öğrenince, harekete geçtik. Gaziantep ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonuyla, kent merkezine 7 kilometre kala düzenlediğimiz operasyonla Ahmet Şireci'yi kurtardık. Sağlığı yerinde ve herhangi bir çatışma olmadan operasyon başarıyla gerçekleştirildi."

Haberin Devamı

10 MİLYON LİRA FİDYE İSTENECEKTİ, 7 KİŞİ GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında şu ana kadar Diyarbakır ve Gaziantep'te 7 kişinin gözaltına alındığını ancak sayısının devam eden soruşturma kapsamında artabileceğini ifade eden Aydın, "Soruşturma halen devam ediyor. Şu anda bu olayı gerçekleştiren kişilerin bağlantılarına yönelik çalışmamız sürüyor. Soruşturma kapsamında gözaltı sayısının artabileceğini ifade edebiliriz. Elde ettiğimiz bilgi ve bulgular, şüphelilerin bugün veya yarın Şireci ailesiyle irtibat kurarak 10 milyon lira fidye isteyecekleri şeklinde" dedi.

KÖYE HELİKOPTERLE GİDİLDİ

Emniyet Müdürü Ömer Aydın, sanayici Şireci'nin kurtarılmasının ardından, tutulduğu Lice ilçesi kırsalındaki köye güvenlik güçlerinin helikopterle gittiğini de ifade etti. Aydın, güvenlik güçlerinin helikopterle ulaştıkları köyde inceleme yaptığını ve bulunan delillerin değerlendirildiğini kaydetti.

Gözaltına alınan şüphelilerin, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı ve çeşitli suçlardan sabıkalı olduklarını da anlatan Aydın, operasyonla kurtarılan ve sağlığı iyi olan Ahmet Şireci'nin ifade verdiği Diyarbakır'dan ayrıldığını öğleden sonra Gaziantep'e geleceğini sözlerine ekledi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!