Ünlü fotoğraf sanatçısı, gazeteci Ergun Çağatay vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Ünlü fotoğraf sanatçısı, gazeteci Ergun Çağatay vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2018 15:30

Ünlü fotoğraf sanatçısı, gazeteci Ergun Çağatay vefat etti

Haberin Devamı

 

Çağatay KENARLI/İSTANBUL, (DHA) İSTANBUL'da vefat eden ünlü gazeteci ve usta fotoğraf sanatçısı Ergun Çağatay (81) son yolculuğuna uğurlandı.  Zincirlikuyu Camii'nde öğle vakti düzenlenen cenaze törenine Ergun Çağatay'ın eşi Kari Çağatay, çocukları Erol Çağatay ve Yasemin Oytaç ile damadı Engin Oytaç, gelini Magelen Çağatay'ın yanı sıra  fotoğrafçı ve gazeteci Coşkun Aral ve çok sayıda seveni katıldı. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Ergun Çağatay'ın Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlarda bir süre taşınarak cenaze arabasına konuldu. Çağatay'ın  cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda  toprağa verildi. 

COŞKUN ARAL: KENDİSİNDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM

Coşkun Aral, Ergun Çağatay'ın ustalarından biri olduğunu belirterek, "Kendisinden çok şey öğrendim. 17-18 yaşlarında foto muhabirliğine başladığım zaman bir işte tanışmıştık. Bir süre asistanlığını yaptım. Ergun Çağatay, yerelden ulusala, ulusaldan evrensele uzanan foto muhabirliğinin yüz aklarından birisiydi. Çok güzel işler yapmıştı, yeni projeleri vardı. Projelerini tamamlayamadan bizi terk etti"  dedi.

Marmara Üniversitesi Hastanesi´nde geçtiğimiz hafta açık kalp ameliyatı olan 81 yaşındaki Ergun Çağatay, önceki gün aynı hastanede hayatını kaybetmişti.

(FOTOĞRAF)


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!