Ünlü firma adını kullanarak dolandırıcılık iddiası

Güncelleme Tarihi:

Ünlü firma adını kullanarak dolandırıcılık iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 11:41

Ünlü firma adını kullanarak dolandırıcılık iddiası

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da ünlü bir kahve firmasının isim hakkı için 350 bin TL karşılığında anlaştığı firmanın yetkilileri tarafından dolandırıldığını iddia eden Saime Erkan, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Eşi turizmci olan Saime Erkan, ünlü bir kahve markasının isim hakkını alarak Muratpaşa İlçesi Şirinyalı Mahallesi Lara Caddesi üzerinde işyeri açmak istediği, ancak dolandırıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Saime Erkan suç duyurusunda, T.K., C.B. ve C.B.'den şikayetçi oldu. Adı geçen kişilere 175 bin TL peşin verdiğini ve 20 Ocak tarihinde imzalanan ön protokol sonucu kiraladığı işyerinde tadilata başlandığını kaydeden Saime Erkan, “Asıl sözleşme yapabilmemiz için gerekli detay proje, inşaat malzemeleri, demirbaş-ürün vb icmal listelerini ısrarla istememe rağmen beni sürekli oyaladılar. Üstelik işi bitirip teslim etmeleri gereken dükkanda hiçbir proje ve onay olmadan üstünkörü ve çok yavaş tadilat işleri yaptılar. Eşimle birlikte defalarca telefon ve mesajla şüphelilere ulaşmaya çalıştık ama ulaşamadık. Kendilerine 1 Mart tarihinde ihtar çektik ve 15 Mart'a kadar işlerini bitirmelerini istedik" dedi.

C.B. ve T.K. ile 15 Mart tarihinde görüşebildiklerini ifade eden Saime Erkan, suç duyurusunda şu cümlelere yer verdi:

“Bana dükkandaki işe devam etmeyeceklerini, işyerini de kendilerine devretmem gerektiğini, aksi halde kendilerinde olan 20 Mart vadeli 175 bin TL'lik senedi işleme koyacaklarını söylediler. Dükkanla ilgili üzerlerine düşenleri yapmayanlar, akabinde de tarafıma hitaben 'devret' diyerek beni sıkıştırıp kandırmışlardır. Bu tavır kanımca TCK'da karşılığını bulan Hile ve Desise Yoluyla Dolandırma eylemidir. Şüphelilerin bu art ve kötü niyetli olarak haksız kazanç sağlamak, dolandırıcılık, hile ve korkutarak ve zorlayarak menfaat sağlamaya çalışan davranışı üzerine, şüphelilere sözleşmeyi haklı nedenlerden dolayı feshettiğimi, kiralamış olduğum dükkanı bırakmalarını, avans olarak ödenen 175 bin lira tutarın iadesini, bedelsiz kalan 20 Mart tarihli bononun iadesini talep ettiğimi de 16 Mart tarihinde noterden ihtar ettim."

Suçlamaların yapıldığı T.K., 22 yıldır adı geçen firmada usta başı olarak görev yaptığını belirterek, “Türkiye'nin her yerinde iş yapıyoruz. Biz kimseyi gasp etmedik. Hata varsa, ticareti bilmeyenlerle ticaret yapmamızdan kaynaklanıyor. İşi teslim etmek için personelimiz çalıştı ama işyerinden uzaklaştırdılar" derken, C.B. ise konunun mahkemeye intikal ettiğini, bu nedenle yargı önünde hesaplaşaaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!