Ünlü eserler Ankara'da

Güncelleme Tarihi:

Ünlü eserler Ankarada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2015 15:29

Ressam Suna Özkalan ve kızı Filiz Onat'ın ortaklaşa düzenlediği Yağlıboya Resim ve Heykel Sergisi 27 Şubat'ta Ankara'da Medya Sanat Galerisi'nde kapılarını açıyor. Sergi, 20 Mart'a kadar görülebilecek.

Haberin Devamı

Ünlü eserler Ankarada
Suna Özkalan:

1936 Kayseri doğumlu olan sanatçı, resim çalışmalarına 1965 yılında Türk-Amerikan Derneği resim kurslarıyla başlar. 10 yıl kadar süren bu çalışmalarında, Lütfü Günay ve Refik Ekipman'dan resim, Prof. Lingren'den gravür dersleri almıştır. 1968 yılında İmren Erşen, Necla Özbay, Nurtaç Özler, Gülsen Erdoğan ve Sezen Palabıyık ile birlikte kurdukları Altılar Grubu'na daha sonra Tayyar Eren ve Lütfü Çetin de katılmıştır.

Ünlü eserler Ankarada


İlk dönemlerinde uzun süre desen ve nü üzerine odaklanan Suna Özkalan, 1970 sonrasında Ankara Altındağ gecekonduları ve özellikle Foça kasabasını tuvaline aktarmıştır. Yaklaşık 20 yıldır ise Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası provalarını izleyerek resme dökerken bir yandan da Lütfü Günay'la başladığı soyutlama çalışmalarını sürdürmektedir. 1987'de başladığı heykel çalışmaları da Ankara Sanat Derneği'nin açtığı yarışmada gravürleri ile birlikte ödüle layık görülmüştür. Bunun yanı sıra DYO resim yarışmalarında başarı ödülü almış, UNESCO 35 yaş yarışması sonrasında eserleri sergilenmiştir. Yurtta ve yurt dışında 50'yi aşkın kişisel sergi ve kızı Filiz Onat'la ortak sergiler gerçekleştirmiş, Birleşmiş Ressamlar ve Altılar Grubu sergilerine katılmış olan sanatçının, eserleriyurt içi ve yurt dışında bir çok koleksiyonda yer alıyor.

Haberin Devamı

Ünlü eserler Ankarada

Ünlü eserler Ankarada

Ünlü eserler Ankarada
Filiz Onat:

Haberin Devamı

1953 Ankara doğumludur. Ressam Suna Özkalan’ın kızıdır. 1975 yılında A.D.M.M Akademisi Mimarlık Bölümünden mezun olmuştur. 1968 yılından bu yana resim, 1985 yılından itibaren de heykel çalısmaları yapmaktadır. Türk - Amerikan Kültür Derneği'nde 1966-1968 yılları arası Lütfü Günay ‘dan resim dersleri almıstır. 1968 yılında Türk-Amerikan Kültür Derneği'nde ilk ortak sergiye katılmış, ilk kişisel sergisini 1978 yılında Fransız Kültür Merkezi'nde açmıştır. Ankara Sanat Dergisi'nin açmış olduğu yarışmada 1968 yılında resim dalında mansiyon almıstır. Sanatçı resimlerinde uzun yıllar kırçiçekleri ve çiçek tarlalarını, sokak çiçeklerindeki renk coşkusunu yansıtmaya çalışmıştır. Bir dönem de horozlar ve güvercinleri resmetmiştir. Heykel çalışmalarında ise sevgiyi, kadını işlemiştir. Elele Sanat Galerisi'nde açtığı heykel sergisinde aynı zamanda yaglı boya kadın desenlerini de sergilemiştir. Halen mimarlık mesleğini yürütmekte olan sanatçı, 40 dan fazla kisisel ve Suna Özkalan ile ortak sergi açmıştır. Ayrıca yerli ve yabancı özel koleksiyonlarda eserleri de bulunmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!