Ünlü erkeklerin merakı ısmarlama gömlek

Güncelleme Tarihi:

Ünlü erkeklerin merakı ısmarlama gömlek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2005 00:11

Tekstilden takıya, ev dekorasyonundan çanta, şapka gibi aksesuvarlara kadar pek çok üründe ‘kişiye özel tasarım’ kullanmak pek bir moda oldu. Erkek gömleğinde ise ısmarlama dikim hep vardı. Hatta yıllar evvel erkeklerin büyük bölümü ısmarlama gömlek giyerdi.

Sonraları zaman ve nakit darlığından hazır gömlekler, ısmarlama gömlek giyme alışkanlığını neredeyse ortadan kaldırdı. Şimdi bu merak ‘kişiye özel tasarım’ adı altında geri dönüyor. İşadamları ve ünlü isimler, Milimetric, Royal Breed, Shirt Maker gibi özel gömlek diken markaları tercih ediyor. Kenan Onuk, Haşmet Babaoğlu ve Hıncal Uluç, sürekli müşterisi oldukları Milimetric Shirts’ün kataloğu için poz bile verdiler. Biz de, ısmarlama gömlek diktiren ünlü isimleri ve tercihlerini araştırdık. Bir ısmarlama gömleğin fiyatı 125-175 YTL arasında. Ünlü isimler en çok, hazır gömleklerde yaka ve kolların dar gelmesi sebebiyle özel gömlek diktiriyor. Milimetric’in ortaklarından Kağan Gökalp’ın dikkat çektiği gibi, yaka, manşet, cep, dikiş ve düğmelerini ayrı ayrı seçip, eşi olmayan bir gömlek yaratıldığından, işin oyun ve zevk kısmı için de gömlek diktiriyor erkekler. Ismarlama gömleği bir giyen, bir daha vazgeçemiyor; mesela Ali Saydam ayda 10 gömlek diktiriyor. Gömleğin özel dikildiğini belli eden en önemli unsur olan, cep kapağı, yaka, kol manşetlerine ismin veya baş harflerinin işletilmesi. Göğüs üzerinde cepleri olan modeller artık out!

Yarım İtalyan yaka popüler

İstanbul Akmerkez ve Metrocity’de şubesi bulunan Milimetric Shirts, Haşmet Babaoğlu, Kenan Onuk ve Hıncal Uluç gibi üç ünlü müşterisiyle bir katalog çekimi yaptı. Çekimler Hıncal Uluç’un evinde yapıldı ve üç isim de ücret almadan poz verdi.

Bu üçlü dışında, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve eski KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, gazeteci Mehmet Barlas, işadamı Mete Has da firmanın ünlü müşterileri arasında. İstanbul Galleria’daki Royal Breed de, Milimetric gibi ısmarlama gömlek dikiyor. Markanın kurucusu Murat Genç’in müşterileri arasında Şahinler Holding’in sahibi Kemal Şahin, Tunç Petrol’ün sahibi Dinçer Azaphan, Mehmet Çalık gibi işadamları çoğunlukta.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Muammer Güler, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da bizzat mağazaya gelip, sipariş vermiyorlar ama gömleklerini Murat Genç’e diktiriyorlar. Haberci Hakan Aygün ve Murat Ongun’la, Vahe Kılıçaslan Royal Breed’in TV dünyasından müşterileri. Yazar Doğan Hızlan ve Hakkı Yalçın da bizzat mağazaya gelip sipariş veriyor. Shirt Maker’ın müşterileri arasında da, Uzer Grup’un CEO’su Bedirhan Çelik, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Nakışçılar Derneği Başkanı Nurettin Çetinkaya gibi isimler var. İşadamları en çok kol düğmeli, haftasonu için kalın manşetli, cepsiz gömlekler diktiriyor. En çok sipariş alan renkler mavi ve beyaz. Şu ara, yarım İtalyan yakalı modeller popüler.

HINCAL ULUÇ

İddialı renklere meraklı

Hıncal Uluç, gömlekte en çok kesimin rahatlığına dikkat ediyor. Bol kesimli gömleklerini, iddialı renk ve desenlerdeki kumaşlardan diktiriyor. Yüksek ve büyük yakaları çok seviyor. Hıncal Bey’in gömlekleri, hem pantolon içinde kullanılacak, hem de pantolonun üstüne bırakılabilecek şekilde, etekleri düz ve yırtmaçlı yapılıyor. Milimetric, gömleğin yaka, cep ve kol manşetlerine, isminin baş harflerini işletmeyi seven Uluç’a bir sürpriz yapmış, sipariş formuna attığı imzayı, bilgisayarla nakış makinesine aktararak, H.U harflerinin hemen altına işlemiş. Hıncal Bey, bu gömleği çok beğenmiş.

KENAN ONUK

Karışık desenleri sevmiyor

Kenan Onuk, gömlekte şık ve asil tasarımları seviyor. Karışık desenler yerine düz mavi, beyaz, dokulu mavi ve beyaz renkli kumaşlardan diktiriyor gömleklerini. Düz kesimli, klasik çizgili gömlekleri de düz renkliler kadar çok giyiyor. İş yaşamındaki ciddi, klasik tarzını günlük hayata taşıyan modelleri seçiyor. Gardırobunda en geniş yeri özel dikim gömlekler kaplıyor.

ALİ SAYDAM

Yaka ve manşetlere önem veriyor

Gömlekte en çok yaka ve manşete dikkat ediyor ve hazır gömleklerde kendisine uygun yaka ve manşet bulmakta zorlanıyor. Onun gömleklerinin yakasına mutlaka brit takılıyor, çünkü kravat takmadığı zaman yakanın dik durmasını istiyor. Bersay İletişim’in sahibi ve köşe yazarı Ali Saydam, erkeğin en önemli aksesuvarı olarak görüyor gömleği. Kişiselleştirme trendine uygun olarak, gömleğin de mutlaka kişiye özel dikilmesi gerektiğini söylüyor ve ona göre çok sayıda gömleğe sahip olmak, hep aynı bir iki gömleği giymekten ve bunları yıpratmaktan daha ekonomik. Ismarlama gömlekçiler işyerine gelip, yüzlerce model gösterip, ölçü aldıkları, gömleği elden teslim ettikleri için vakitten de kazandığını belirtiyor. Çizgili ve pötikareli gömlekleri çok seviyor. Manşetlere, cep kapaklarına baş harflerinin işlendiği gömlekleri demode buluyor, diktirdiği gömleklerin yakasının içine yazdırıyor adını. Ayda ortalama 10 tane gömlek diktiriyor, gömlekte en sevdiği renk gri ama en çok beyaz ve mavi gömlek giyiyor. Bazen bir günde iki gömlek değiştiriyor.

TUNCAY ÖZİLHAN

Telayı bile kendisi seçiyor

Rahatlığa büyük önem verdiği için, gömleklerini özel olarak diktiriyor. Özilhan, yumuşak kumaşlardan dikilmiş gömlekleri seviyor ve kumaşa mutlaka kendisi karar vermek istiyor. Yaka, manşet, cep modeli, düğmeleri hatta yaka telasını da kendisi seçiyor ve hazır gömlekleri, bunları seçme şansı olmadığı için tercih etmiyor. Tercih ettiği renkler gayet sade; beyaz, mavi, bej, açık pembe. Beyaz üzerine ince mavi çizgili gömlekleri de giyiyor sıkça. Yaka numarası 44 olan Tuncay Özilhan, gömlekte kahverengiyi hiç sevmiyor ve tercih etmiyor. Yaka aralığı çok açık olmayan klasik yakalı modeller ve kol düğmeli gömlekler onun tercihi. Rahatlığa ve hareketlerinin kısıtlanmamasına çok önem verdiği için, bol kesim gömlekler diktiriyor. Kol manşetlerine mutlaka isminin baş harflerini işletiyor. Milimetric, her müşterisinde olduğu gibi Tuncay Özilhan’a özel kalıp çıkarmış ve tüm siparişler aynı kalıba göre dikiliyor. Gardırobunda 30 tane özel dikim gömleği var.

HAŞMET BABAOĞLU

En sorunsuz müşteri

Çarpıcı detayları olan, koyu renkli gömleklerin tutkunu Haşmet Babaoğlu. Gömlekte alışılmış kesim ve renklerin dışına çıkmayı seviyor. Parlak veya zıt renkli, kalın çizgili kumaşlardan gömlekler diktiriyor. Hakim yaka ve telasız büyük yakaları, manşetsiz britli kol bitimleri olan, bele oturan dar gömlek kesimleri tercih ediyor Babaoğlu. Haşmet Bey, en sorunsuz müşterilerden biri, çünkü onun düzgün fiziği istediği her türlü gömlek modelini, kesimini giymesine izin veriyor. Onun gömlek siparişleri Milimetric’e de ilham oldu. Firmanın, Babaoğlu’nun tarzından esinlenerek hazırladığı modellerin bulunduğu katalogda, Haşmet Babaoğlu ücret almadan mankenlik yaptı. Onunla birlikte Kenan Onuk ve Hıncal Uluç da, sadık birer müşterisi oldukları firma için poz verdiler.

Sınıfının en küçük şofbeni

Bosch’un Minimaxx serisi yeni şofbenleri, küçük boyutuna rağmen maksimum güçle çalışıyor. HydroPower ateşleme sistemi sayesinde pil değiştirme zorunluluğu yok. Hem doğalgazlı, hem LPG kullanılabiliyor. Önceki modellere göre yüzde 27 daha küçük. Montajı da daha hızlı ve kolay. Peşin fiyatı 539 YTL.

Pantolonda şişman gösteren piliye son

Mithat Selection, erkekleri olduğundan daha kilolu gösteren pilili ve geniş kesimli pantolonları bu yıl koleksiyonundan çıkardı. Bu kışın pantolonları, tek pilili ya da pilisiz kalıplarıyla, vücudun formunu alarak erkeğin daha dinamik görünmesini sağlıyor. Üstelik bugünlerde tüm ürünler indirimli fiyatlarla satılıyor. Pantolonlar 116.6 - 486 YTL arasında.

Pizza alana DVD keyfi hediye

Domino’s Pizza’nın Sinema Keyfi Mönüsü’nü satın alan herkes, bir DVD filme ücretsiz sahip oluyor. Mönüde üç malzemeli büyük boy pizza, 1 litrelik Coca-Cola ve patates var. En geç 30 dakika içerisinde ve fırından çıktığı sıcaklığıyla kapınıza kadar geliyor. Yağda kızartılmayan patates, fırında hazırlanıyor. Sinema Keyfi Mönüsü bu ay boyunca tüm Domino’s Pizza şubelerinde 28 YTL. Eve teslim DVD filmler ise Trafik (Traffic), Bir Zamanlar Askerdik (We Were Soldiers) ve Çılgın Dünürler (The In-Laws).

Gömlek ütüleme derdine son

Ütü yapmaktan, hele hele gömlek ütülemekten nefret edenlere müjde! Siemens’in piyasaya yeni çıkardığı Dressman adlı ürün, kırışıklıkları kolayca gideriyor. Şimdiye kadar kuru temizleme dükkanlarında bulunan ürünü artık evinize de alabiliyorsunuz. Gömleği görünümü insan bedeninin üst kısmına benzeyen ürüne giydirmeniz yeterli. Ortalama sekiz dakikada ütü izi olmadan gömleğinizi düzeltiyor. Fiyatı 1944 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!