Ünlü diyetisyen insülin direncini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü diyetisyen insülin direncini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 11:19

BORNOVA Belediyesi, Ege Üniversitesi ve Türk Biyokimya Derneği İzmir Şubesi işbirliği ile düzenlenen sempozyumda insülin direnci ünlü diyetisyen Taylan Kümeli tarafından anlatıldı.

Haberin Devamı

Konferansta diyabet ile insülin direncinin ne olduğu ve buna bağlı beslenme yollarını anlatan Taylan Kümeli, özellikle Tip 2 diyabetin gün geçtikçe yaygınlaşan bir rahatsızlık olduğunu belirtti. Günümüzde diyabetin görülme sıklığı ve yarattığı tehlikeler nedeniyle tüm dünyada önemini gittikçe arttıran bir sağlık sorunu olduğunu anlatan Kümeli, “Yaşam tarzındaki hızlı değişim ile birlikte gelişmiş ve gelişmekte olan toplumlarda özellikle tip 2 diyabet prevelansı hızla yükselmektedir. Beslenme ve yaşam tarzındaki yanlışlıklara bağlı olarakta son yıllarda gençlerde ve çocuklarda da tip 1 ve tip 2 diyabet rahatsızlığı görülüyor" dedi. İnsülin rezistansı teşhisi konulan kişinin ilk önce kendisiyle yüzleşmesi gerektiğini ifade eden Taylan Kümeli, “Kendi durumunuzu doğru olarak algılamak gerekiyor. Kişi beslenmesini kendinden saklamamalı. Tıbbi tedavinin yanında tüketilen besinler de çok önemli. Bu tür hastalar için glisemik indeksi düşük olan yiyeceklerden oluşan bir beslenme düzeni oluşturulmalı" diye konuştu.

Haberin Devamı

"ZEYTİNYAĞI YEMEKLERE EN SON DÖKÜLMELİ"

Taylan Kümeli, Ege Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerinden oluşan zumba topluluğunun da dans gösterisi sunarak renk kattığı sempozyumda zeytin yağının çabuk buharlaşma özelliği olduğunu söyledi. Taylan Kümeli, yemek yaparken zeytin yağının en son konulması gerektiğini ifade ederek, “Sağlıklı beslenme için yemek yaparken sebze ve domatesi kavurmadan suyla pembeleştirmemiz gerekiyor. Yemek piştikten sonra zeytin yağını ilave etmeliyiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!