Ünlü&Co'da yoğun dönem

Güncelleme Tarihi:

Ünlü&Coda yoğun dönem
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 14:26

Yatırım bankacılığı ve varlık yönetimi alanlarında hizmet veren Ünlü&Co'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü, bu sene 20'ye yakın satın alma ve birleşme (M&A) için yetki aldıklarını belirterek bunların toplam büyüklüğünün de 4 milyar dolara yakın olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Reuters ile yaptığı söyleşide, Ünlü&Co için bu senenin M&A alanında bekleyen işler açısından en büyük yıllardan biri olduğunu belirten Ünlü, "Elimizde sadece 4 milyar dolarlık M&A işi var. Aktif olan 20'ye yakın yetkilendirme var. Geçen sene bu alanda 1 milyar dolarlık iş yaptık... Elimizde her sektörden iş var; tüketim, altyapı, servis, sanayi gibi" dedi.

Yetkilendirmelerin 5-6 tanesinin yurtdışından olduğunu da belirten Ünlü, bunların da İran, Balkanlar, Rusya ve Türki Cumhuriyetler, Orta Asya ve Kuzey Afrika'dan olduğunu ifade etti.

Ünlü, ilk defa bu kadar çok bölgesel iş aldıklarını belirterek, gelecek 10 yılda bölgenin yatırım bankası olmayı hedeflediklerini söyledi.

M&A pazarında aktif bir rol oynayan Ünlü&Co bu alanda Türkiye'de toplamda 102 satın alma ve birleşme işlemi gerçekleştirerek önemli bir pazar büyüklüğünü elinde tutuyor.

Şirket son olarak Korozo Ambalaj'ın özel girişim sermayesi Actera Group tarafından satın alınmasına aracılık etmişti. Korozo'nun yüzde 85'inin 340-360 milyon dolar aralığında bir rakama satıldığı belirtiliyor.

HALKA ARZLAR KASIM SONRASI HIZLANIR

Referandumun geçmesinin ardından, finansal aktivitede ve yatırımlar tarafında ciddi bir hareketlenme gördüklerini kaydeden Ünlü, bu sene yoğunlaşması beklenen satın alma ve birleşmelerin yanı sıra halka arzlarda da hareketlilik olabileceğini kaydetti.

"Türkiye'de şirketlerle yeniden tahvil ihraçları ile ilgili konuşmalarımız arttı. Halka arzlar tekrar gündeme geldi" diyen Ünlü şöyle konuştu:

"Halka arzlarda... borsadaki çarpanlar düşük seviyelerde. Halka arzların daha yoğun düşünülmesi için önce borsanın yükselmesi lazım; genel kanaat de borsanın performansının iyi olması yönünde. Bu olduğu takdirde önce ikincil halka arzlar ve bloklar olur çünkü onlar daha kolay... Bunun peşinden de en erken Kasım ve ardından gelecek sene ilk aylardan itibaren halka arzlar görebiliriz."

Ünlü, kendilerinin de üzerinde çalıştıkları ortalama 200 milyon dolar büyüklüğünde halka arzlar olduğunu kaydetti.

YATIRIM BANKACILIĞI LİSANSI İÇİN BAŞVURACAK

Yatırım bankacılığı ve varlık yönetimindeki en büyük grup olduklarını ifade eden Ünlü, yatırım bankası lisansını almak istediklerini de belirterek, bunun için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BDDK) 12 ay içinde başvurularını yapacaklarını belirtti.

Ünlü, ön çalışmalarını yaptıklarını ve BDDK'ya başvuracaklarını söyledi.

BDDK banka lisansı için 300 milyon dolar sermaye isterken, Ünlü, yatırım bankacılığı için bu rakamın ne olacağını görüşeceklerini kaydetti.

İRAN VE PAKİSTAN RADARDA

Gelecek 10 yılda bölgenin yatırım bankası olmayı hedeflediklerini söyleyen Ünlü ayrıca, Pakistan ve İran pazarında da yoğun olarak çalıştıklarını belirterek, "Çok zorluk var ama potansiyel olarak ilgileniyoruz. Oradaki müşterilerle görüşüyoruz. Biz, satın alma birleşme işini bir ülkeye girmek ve o ülkeyi tanımak için en iyi yol olarak görüyoruz" dedi.

Ünlü İran'da daha ileride olduklarını belirterek, Pakistan'ı ise yeni yeni tanıdıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Ünlü&Coda yoğun dönem

Haberin Devamı

SON 24 SAATTE BUNLAR OLDU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!