Üniversiteye yeni yüksekokul

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteye yeni yüksekokul
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 16:04

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yeni binasının temeli törenle atıldı.

Haberin Devamı

Yapımını İşadamı Zafer Karadeniz’in üstlendiği yüksekokul binasının temel atma törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, MHP’li Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, ÇOMÜ Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çavuşoğlu, işadamı Zafer Karadeniz ve ailesinin yanı sıra çok sayıda akademik ve idari personel katıldı. Törende konuşan Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çavuşoğlu, üniversitelerin bilim ve insan değerlerinin ışığında kaliteli eğitim öğretim vermeyi hedefleyen kurumlar olduğunu söyledi. Eğitim öğretim kalitesini artırmak için yapılan yeni binanın öğrenciler, akademisyenler ve Gökçeadalılar için çok önemli olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Üniversitelerde eğitim ve öğretimin devamlılığı için önemli olan alanında uzman, kaliteli, birikimli insan gücünün yanı sıra donanımlı fiziki koşullarıyla, alt yapıları tamamlanmış binalardır. Biz de okulumuzu geliştirmeyi hedefliyoruz. Binanın yapımında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Yeni binanın öğrencilerimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yeni binasının yapımını üstlenen Hakan Plastik firma sahibi Zafer Karadeniz ise merhum annesi Asiye Karadeniz’in adının bir üniversite binasıyla yaşayacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ise yaptığı konuşmasında, uluslararası ilişkiler konusunda çalışan bir akademisyen olması sebebiyle Gökçeada’nın stratejik önemine değindi ve Gökçeada’nın gelişmesine sundukları katkıdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Acer, ÇOMÜ hakkında bilgi verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Üniversitemiz geride bıraktığı 24 yıllık süre boyunca ciddi bir ilerleme ve gelişme gösterdi. Bugün Türkiye’de mevcut 180 üniversite içerisinde öğrenci sayısı açısından en büyük yirminci üniversite haline geldik ve son bir yılda yaptığımız çalışmalarla üniversitemizi her alanda daha da ileriye götürmek için özel bir çaba sarf ediyoruz."

Haberin Devamı

Üniversitenin kalitesinde yapısal unsurların önemine dikkat çeken Prof. Dr. Acer, mevcut hükümetin de desteğiyle ülkenin ciddi anlamda gelişme gösterdiğini ve bu gelişmenin yükseköğretime de yansıdığını söyledi. Gökçeada’nın yükseköğretim anlamında da gelişim göstermesinin önemli bir adım olduğunu sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Acer, doğal güzelliğe sahip olan Gökçeada’nın üniversite ve öğrencileriyle daha da güzelleşeceğini aktardı. Konuşmaların ardından Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binasının temeline ilk harç döküldü.

2 bin 500 metrekarelik alana 25 derslikli olarak inşa edilecek yüksekokul binasında, dört bilimsel araştırma laboratuvarı, bir kütüphane ile akademik ve idari personel ve öğrenciler için dinlenme alanı olacağı bildirildi.

 

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!