Üniversiteye beş yeni bölüm açıldı

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteye beş yeni bölüm açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2016 16:17

Binlerce adayın heyecanlı beklediği üniversite tercih dönemi 29 Temmuz Cuma günü başladı. Adaylar 3 Ağustos akşamına kadar tercih listelerini oluşturup ÖSYM’ye bildirecek. Üniversiteler ise her yıl adayların taleplerine uygun yeni bölümler açmaya devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul’da bulunan bir vakıf üniversitesi de yeni akademik yıla beş yeni bölümle girmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Gelişen ve değişen dünya , her saniye gelişen teknoloji yeni iş sahaları doğurdu. Tercih döneminde de adaylar arama motorlarının müdavimleri oldu! Milyonlarca öğrenci kaderlerini belirleyecek olan seçim için şu günlerde yoğun bir araştırma içinde. Kimi gelecekte hayatına yön verecek mesleğin sevdiği iş kolunda olmasını tercih nedeni olarak belirliyor, kimi de en kazançlı ve gelecek vaadeden iş kolu için seçim yapmaya çalışıyor.

Üniversiteler de gençlerin tüm bu taleplerine yanıt vermek için her yıl gelişen ve değişen dünyaya uygun meslek  kollarını müfredatlarına ekliyor. Bunlardan biri olan Nişantaşı Üniversitesi de bu anlamda bünyelerine ekledikleri yeni bölümleri açıkladı.

Öğrencilerine “çift anadal” yani çift diploma edindirmeyi kendilerine hedef edinen Nişantaşı Üniversitesi beş yeni bölümle yeni akademik yıla girecek. Genetik ve biyomühendislik, mekatronik mühendisliği, hava trafik kontrolü, havacılık elektrik ve elektroniği, uçak gövde ve motor bakımı bölümlerini açan üniversite, varolan bölümlerine de gelişen teknolojiye göre yeni müfredat ekledi.

Haberin Devamı

“Gençler en çok teknolojiye ilgi duyuyor”

Gençlerin gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmak hatta bir adım öne geçmelerini sağlamak için özellikle teknoloji bölümlerine ilgi duyduklarının altını çizen Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, 11 Temmuz’dan bu yana verdikleri tercih danışmanlığı hizmetinde adayların en çok başvuruda bulundukları bölümleri de sıraladı. Uysal, teknoloji ile iç içe bölümlerin yanı sıra gençlerin antrenörlük eğitimi, rekreasyon ve spor yöneticiliğine ilgilerinin geçen yıla oranla daha da arttığının altını çizdi. “Geleceğin mesleği yoktur. Mesleğin geleceği vardır” diyen Uysal şöyle devam ediyor: 

“Seçtiğiniz hangi meslek olursa olsun yeni gelişmeleri takip edip işi aşkla yaparsanız başarmamanız mümkün değil. Geleceğin mesleğini kişiler kendi belirler.”

Uysal, 3 Ağustos günü sona erecek tercih dönemi için öğrencilerin bilinçli ve dikkatli olmaları ancak tüm bunları yaparken de heyecanlı ve stresli olmamaları gerektiği konusunda da gençleri uyarıyor.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!